Munroe se v černobílém vizuálu vrací na Konec léta

Munroe se v černobílém vizuálu vrací na Konec léta

Dvoučlenná rocková kapela, kterou tvoří Jan Kunze a Vladimír Jaške, koncem roku vypustila do světa další artový videoklip, tentokrát na píseň Konec léta ze svojí druhé desky Divoké kvítí.

"Natáčeli jsme to naši klasickým DIY způsobem. Takže Vláďa točil a stříhal, a já vymyslel scénář a režíroval jsem. Záběry s herečkou Evou Budirskou jsme točili už před  čtyřmi roky v době, kdy deska ještě ani nebyla vydaná a záběry v noci, jsme natáčeli letos na podzim." říká k novému videoklipu zpěvák Jan Kunze.

Námětem samotné skladby je myšlenka, že v některých situacích je nevyhnutelné převzít iniciativu a postavit se za své vlastní přesvědčení, protože není možné spoléhat na to, že někdo jiný to za nás udělá.

"V dnešní době pohodlí a blahobytu spousta lidí čeká na pomoc od ostatních, ale skutečnost je taková, že mnoho lidí je příliš pohrouženo do svého vlastního pohodlnosti a raději zavírá oči před některými problémy. Je důležité si uvědomit, že ne všechno se vyřeší samo od sebe a že některé věci si vyžadují naši aktivní účast a odhodlání. Skrze hudbu se snažíme sdělit posluchačům, že klíč k řešení některých výzev spočívá v naší vlastní schopnosti vzít věci do svých rukou a nečekat na externí záchranu." doplňuje Kunze.

Na píseň Konec léta už vznikl i remix z dílny elektronických mágů Lakeside X, který Munroe vypustí na jaře 2024 i s dalším zajímavým videoklipem, který prý ale bude úplně o něčem jiném. Necháme se rádi překvapit.

Zatím si tedy můžete aspoň pustit nový videoklip k původní verzi písně, která už v mezičase zazněla živě třeba i na Českém rozhlasu.

 

Témata

Eduard Rovenský

Eduard Rovenský

Redaktor

Muzikant, frontman kapely Highland a spoluzakladatel portálu PROMUZIKU.