Třpytivá intelektuálka a hvězda drag scény Sasha Velour slibuje v Praze Big Reveal

Třpytivá intelektuálka a hvězda drag scény Sasha Velour slibuje v Praze Big Reveal

Sasha Velour, vítězka 9. sezóny RuPaul’s Drag Race, přijede do Prahy se svojí Big Reveal Live Show.

Genderfluidní drag umělkyně předvede devadesátiminutový spektákl přesahující žánry a styly. Nebudou chybět fantastické kostýmy, dechberoucí lip-syncy, emocionální storytelling a spousta překvapení a šokujících odhalení. Koneckonců, je to BIG REVEAL!
Sasha Velour se v pražském Divadle Broadway představí 27. března 2024. 


Velour si získala srdce publika nejen svým vítězným lip-syncem v soutěžní show, která proslavila drag po celém světě, ale také svým renesančním přístupem k tomuto uměleckému žánru. Velour je opravdový fenomén: třpytivá intelektuálka a hvězda drag scény v novém představení vychází ze svojí stejnojmenné knihy The Big Reveal, která mapuje historii dragu, a mění ji v show, co vás rozesměje, dojme a pohltí. Nenechte si ujít šanci nechat si vyprávět příběh umělecké formy, která tvoří queer komunitu, dotýká se fenoménu campu a je osobní i politická. Sasha Velour vám ukáže, že stačí jeden jediný člověk a moře kreativity, aby vás přikovali k židli na hodinu a půl. 


Alexander „Sasha“ Hedges Steinberg (ona/oni), uměleckým jménem Sasha Velour (ona), je americká drag umělkyně, producentka, herečka, ilustrátorka a autorka působící v New Yorku. V roce 2009 získala prestižní Fulbrightovo stipendium, které ji umožnilo výzkumný projekt zaměřený na studium aktuálních uměleckých forem v Rusku. V roce 2017 vyhrála soutěžní reality show RuPaul’s Drag Race, aktivně produkuje oceňované revuální newyorské drag večery NightGowns a za sebou má americké i evropské sólové turné se svým autorským představením Smoke & Mirrors. Brzy se také představí na obrazovkách platformy HBO Max v nové řadě cenami Emmy oceněného dokumentárního cyklu We’re Here spolu se svými kolegyněmi z branže Jaidou Essence Hall a Priyankou. Letos v červnu se její vlastnoručně ilustrovaný autoportrét objevil na obálce prestižního magazínu The New Yorker. 

Vstupenky na tuto akci můžete zakoupit od 25.10. na FOURCE.CZ

Témata

Eduard Rovenský

Eduard Rovenský

Redaktor

Muzikant, frontman kapely Highland a spoluzakladatel portálu PROMUZIKU.