50 Cent dostal do O2 Areny hned několik generací

50 Cent dostal do O2 Areny hned několik generací

Curtis James Jackson, známý spíš jako 50 Cent, je nepopíratelnou ikonou populární muziky 21. století. Zakladatel G-Unit Records už před měsícem vyrazil na svoji The Final Lap Tour, která je zorganizována k 20. výročí vydání jeho debutového alba Get Rich or Die Tryin a podle slov samotného rappera se jedná opravdu o jeho poslední celosvětové turné. Mezi 62 zastávek se pro potěchu domácích fanoušků vklínila i Česká republika. Na státní svátek tak "Fifty" dorazil i do pražské O2 Areny a že bylo co vidět! 

Rapper s sebou do Prahy kromě nabité show přivezl i dva předskokany. Jeremih, kterému v minulosti hostoval v úspěšné skladbě Down On Me, odstartoval celý večer. Poté se na pódiu největší české arény objevil i dlouholetý přítel 50 Centa, rapper, zpěvák a herec, jenž má v naší republice spoustu fanoušků - Busta Rhymes. Že se u návštěvníků večera nejedná pouze o časovou výplň, ukázaly reakce na hit Baby If You Give It To Me.

Okolo 21. hodiny už publikum mohlo konečně přivítat hlavní hvězdu večera 50 Centa. Jeho nástup byl velkolepý. Vyšel ze svítící kostky, která ho do poslední chvíle skvěle maskovala. 50 Cent tak mohl ukázat průžez svojí úspěšnou hudební kariérou. Postupně zazněly známé hity jako In da Club, I Get Money nebo Ayo Technology, ale i skladby, které už posluchači na živých vystoupeních tohoto umělce neslyšeli dlouho. 

Na koncertě se potvrdilo, že svou muzikou 50 Cent baví všechny věkové generace. V publiku jsme častokrát zahlédli teenagery se svými rodiči, kteří si užívali natřískanou show obohacenou pyrotechnikou a futuristickým vizuálem přenášeným na imitaci městské zástavby v pozadí pódia. Hned od začátku měli všichni ruce nahoře a podporovali rapera známými gesty, stejně jako sborově opakovali refrény oblíbených skladeb.

Vyprodaná O2 Arena tak raperovi pomáhala k tvorbě skvělé atmosféry. Nebyli to jen fanoušci, kteří tvůrce popoháněli. Spolu s ním na stage sekundovali Curtisovi i jeho hosté, kteří ho doplňovali přesně tak, jak bylo třeba, stejně jako v některých částech koncertu jeho taneční company. 

50 Centova česká zastávka The Final Lap Tour tak zajisté naplnila očekávání většiny, kteří do vysočanské arény dorazili a s sebou si do podzimního večera mohli odnést nezapomentuelný zážitek z dost možná posledního turné této světové hip hopové legendy.

 

Témata