Chewing the Scenery - svěží emo nostalgie z dílny SeeYouSpaceCowboy

Chewing the Scenery - svěží emo nostalgie z dílny SeeYouSpaceCowboy

"Can you picture this? Painting a portrait that puts me to rest, we're moving backwards." To jsou první slova nové kapitoly, kterou právě otevírají kalifornští emocemi přetékající bouřliváci SeeYouSpaceCowboy. První slova jejich nového singlu Chewing The Scenery.

Čerstvá ochutnávka napovídá, že chystaná nahrávka bude plná zvratů. Chewing The Scenery je divoký a zároveň melodický koktejl screama, emo a post-hardcoru, tedy žánrů, které už jsou SYSC vlastní. Není to ale jen další revival screama nultých let, spíš jejich svěží interpretace s novými nápady. SeeYouSpaceCowboy ukazují, že i z nostalgie může vyrůst něco neoposlouchaného.

Kromě slavných dní z minulosti žánrů staví na novince kapela také na svém dva roky starém albu The Romance Of Affliction. Na Chewing The Scenery tak proti sobě v ostrém kontrastu stojí staré a nové. A přes nesourodost a ostré hrany zlomů do sebe nakonec vše zapadá.

“Chewing The Scenery je jedna z prvních písní, kterou jsme napsali, když jsme se zavřeli na chatě abychom si ujasnili, co chceme se zvukem kapely udělat dál. Nakonec jsme rozšířili chaotický post-hardcorový sound z The Romance of Affliction a přidali nové, světlejší prvky.” popisuje zpěvačka Connie Sgarbossa.

“Tahle skladba nám ukazuje, že můžeme fungovat bez žánrových a stylových omezení a přesto vytvořit něco, co bude znít soudržně. Textově je Chewing The Scenery o konfliktech ve vztazích - vše je ale pojaté jako divadlo hrané pro okolní svět. Debatujeme o tom, jestli je láska jen o štěstí nebo je třeba přijmout také bolest a frustraci, které ji provázejí,” uzavírá.

Témata