Highland od moře hraje v novém videoklipu „Jen tak pro radost“

Highland od moře hraje v novém videoklipu „Jen tak pro radost“

Po úspěšném rádiovém singlu Proč, se kterým kluci z Highland vyhráli třeba i hitparádu Evropy 2, vydává mladá kapela další singl. Tentokrát v trochu nečekaném hudebním pojetí, s dynamickým videoklipem pod názvem „Jen tak pro radost“. 

Oproti předchozím písním, které pojednávají v různých formách hlavně o lásce, jde o zajímavou, nejen tematickou změnu, která avizuje příchod debutového alba kapely a slibuje různorodost chystané desky Synchronicity. Zvukově je song posazen více do kytarového základu a samotný videoklip k písni vznikal pod taktovkou režiséra Zbyňka Loly v okolí dánského Aarhusu.

 

„V průběhu festivalové sezóny jsme měli jeden víkend volný, tak jsme si řekli, že by bylo hezké spojit příjemné s užitečným a vyrazili jsme k moři, s cílem natočit nový klip k dalšímu songu z desky, “ říká k tomu rapper a textař kapely Eda Rovenský.

„Zatímco většina republiky vyráží na jih, my jsme se vydali na sever, do druhého největšího dánského města, které nám učarovalo nejenom krásou architektury a místních pláží, ale také ohromnou pohostinností místních, kteří byli neskutečně tolerantní a s videoklipem pomáhali, kde mohli,“ doplňuje Kuba Moulis.

 

files/bands/Highland/.big/Highland - Jen tak pro radost 2-2.jpg

Highland v Aarhusu

Kromě historického centra města, kterým v klipu kluci brázdí na kolech, a nádherných záběrů z pláže, kde celá kapela hraje, najdete ve videoklipu i nečekaný závěr, který snad sledujícím vyvolá lehký úsměv na tváři.

files/bands/Highland/.big/Highland - Jen tak pro radost 4-2.jpg

Závěrečné scéna z videoklipu Jen tak pro radost

Kapela Highland vznikla koncem minulého roku, kdy se zakladatel populární hudební skupiny Poetika Eduard Rovenský spojil s úspěšným mladým zpěvákem Jakubem Moulisem (druhé místo v The Voice Česko Slovensko) a instrumentalisty Vítkem Coufalem, Honzou Mirgou a Jakubem Salavou. Kromě letních festivalů a spousty venkovních koncertů si na říjen a listopad tohoto roku kapela naplánovala společně s KlukyZND a Benem & Mateem na klubovou tour pod názvem Kluci jedou tour. Kdy a kde kapely vystoupí, naleznete na posteru níže.

 

Předprodej vstupenek

Témata

Lukáš Zima

Lukáš Zima

Fotograf a redaktor

Hlavní fotograf a redaktor PROMUZIKU.cz zaměřující se převážně na dokumentování koncertů a backstage.