Vesuf 2023 je historií. Kdo letos vystoupil a jak festival vypadal?

Vesuf 2023 je historií. Kdo letos vystoupil a jak festival vypadal?

Stejně jako v předchozích letech se ani léto 2023 neobešlo bez festivalu Vesuf, který se tradičně konal v kempu Suchý v pátek 28. 7. a v sobotu 29. 7. Během dvou dnů vystoupilo několik známých interpretů, příležitost zahájit celý program tentokrát dostala kapela Highland.

Kapela Highland sice vznikla poměrně nedávno, nemá tak za sebou dlouhou historii, ale jistě skvělou budoucnost před sebou, neboť zahájit takto velký festival pro novou kapelu není vůbec jednoduché, ale kluci z Highland to zvládli excelentně.

Pod stage kapelu přišlo podpořit mnoho lidí, skalní fanoušci i ti, kteří o kapele předtím neslyšeli. Všichni nejen že zpívali, ale také si zatančili a nad hlavami vytvořili les rukou. Highland Family se tak jistě rozšířila o nováčky. Atmosféra byla opravdu úžasná, upřímné úsměvy zářily na tvářích členů kapely stejně jako na tvářích fanoušků. Přesně o to tu šlo, celé si to užít a odnést si krásný zážitek, štěstí je totiž to nejkrásnější, co může člověk pocítit a právě hudba je jedním ze zdrojů tohoto pocitu.

Kromě starších známých songů jako například Zkouším žít zazněla tvorba jednoho ze členů kapely, Edy Rovenského, vzniklá ve spolupráci s jinými interprety jako song Cíl s Katarínou Knechtovou, Doufám s kapelou O5 a Radeček nebo Nad Stádem Koní s Buty, ale také nejnovější Proč.

Song Proč se neustále stává oblíbenějším, je často hraným v rádiích, kde se dokonce v minulých dnech, konkrétně v hitparádě rádia Evropy 2, umístil na 1. místě. Toto je důkazem toho, že kapela Highland neustále stoupá výš a výš, my si můžeme být jistí, že o nich ještě uslyšíme. Léto zatím nekončí, a tak se můžeme těšit na další akce, kde kapela vystoupí a vytvoří minimálně takovou atmosféru, jakou vytvořila právě na Vesuf 2023. 

Páteční festivalové odpoledne lidi bavily i jiné slavné kapely. Když se se svými fanoušky rozloučila první kapela, svou show začala připravovat kapela Kreyson, v čele se zpěvákem Ladislavem Křížkem. Se svými hity dále vystoupila kapela Čechomor. Večer se nesl ve znamení funku v podání Monkey Business, kteří energií věnovanou svým fanouškům rozhodně nešetřili.

Keyrson

Keyrson a Láďa Křížek

Maxim Turbulenc

Maxim Turbulenc na Vesufu

Sobotní program byl o něco bohatší, neméně zajímavý než ten páteční. Na své si přišly všechny věkové skupiny včetně těch nejmenších. Celé odpoledne se totiž o zábavu pro děti starali legendární Maxim Turbulenc. Jde o kapelu, na které mnozí z nás vyrostli, není tedy divu, že mezi dětmi se našlo i několik dospělých.

Hlavní stage patřila jako první kapele Vypuštěné Koupaliště. Poté vystoupil Jary Tauber. Show skupiny Premier se neobešla bez hitu Hrobař. Zastoupení v sobotním programu mělo i něžné pohlaví, se svou kapelou vystoupila slovenská zpěvačka Katarína Knechtová. Koncertem Buty se celý festival přiblížil k úplnému závěru, o ten se postarali Doctor Victor.

Vesuf 2023 je minulostí, ale už nyní se můžeme těšit na rok 2024, ten jistě přinese spoustu dalších nezapomenutelných zážitků.

Témata