Muzikanti dětem 2024 ve Velkém Meziříčí

Muzikanti dětem 2024 ve Velkém Meziříčí

Jako každým rokem, tak i letos proběhl ve Velkém Meziříčí na náměstí charitativní koncert s názvem Muzikanti dětem. Kapely jako jsou: Buty, Highland, Heblo či Pepíčkovo štěstí a další měly tu čest 16. ročník navštívit a nabitý program zpestřit. Muzikanti dětem je projekt, který se zabývá pomocí všem zdravotně, pohybově nebo jinak tělesně či mentálně postiženým dětem a mládeži.

V sobotu 25.5. náměstí Velkého Meziříčí ovládla charitatvní akce Muzikanti dětem. Tuhle akci ve 14 hodin zahájili moderátoři Bára a Tomáš. Poté nejmladší návštěvníky přivítali maskoti Patroly. Dětská radost plynula celým náměstím. Děti tancovaly, tleskaly, zpívaly. 

Po skončení programu pro děti jste mohli vidět a přivítat první kapelu, která vystoupila na pódium. Kapela Heblo. Heblo - "výraz neurčitý pro věc neurčitou" Funk&FolkOVA hudební formace minulého století. 

Facebook kapely Heblo

Kapela Heblo 

Po odehraném koncertu se na podiu představila místní kapela Los Pajos. 

Los Pajos je kapela, která vznikla v lednu 2022.  Rozhodla se dělat muziku především pro ukojení vlastních hudebních choutek. Po letitém působení v různých kapelách si vytvořili repertoár ze skladeb, které kapelu v poslední době bavily, a které si chtěli zkusit zahrát a následně pokračovat i vlastní tvorbou.

Větší část skladeb jsou současné americké Dark Country, což  je v podstatě tvrdší a temnější jižanský rock, který si často libuje v silných rifech a podladěných kytarách. V textech se často objevují motivy nebe a pekla, dobra a zla a hlavně obyčejné lidské příběhy, mnohdy bezvýchodné a se špatným koncem. Písně jsou prostě pro ty, kteří si užívají razantní a místy temný zvuk, ze kterého občas vysvitne proužek tolik potřebného pozitivního světla! .... 

Po místní kapele se představil Orchestr ZUŠ s doprovodem kapely Pepíčkovo štěstí. Orchestr ZUŠ s kapelou Pepíčkovo štěstí již spolu mají odehraná nějaká vystoupení, tak jim to ladí a velmi mile překvapili celé publikum. 

Krátce po 18. hodině se zaplnilo náměstí nadšených posluchačů legendární ostravské skupiny Buty. Základní kámen skupiny BUTY byl položen v roce 1986. Skupina za celou dobu svého hudebního bytí vytvořila 8 studiových alb a obdržela mnoho ocenění. Zazněly zde hity jako jsou: Vrána, Tata, František, Nad stádem koní, Krtek, Jednou ráno a spousta dalších... Publikum zpívalo, tančilo a užívalo si koncert kapely Buty plnými doušky.

files/Fotky ke článkům/Muzikanti dětem/.big/buty.jpg

Skupina Buty

Na pódiu se také předvedla kapela Highland. Hlavním zakladatelem je Eduard Rovenský (bývalý člen kapely Poetika). Eduard se hudebně spojil s Jakubem Moulisem, Vítkem Coufalem, Honzou Mirgou a Jakubem Salavou. Společně odjeli několik koncertů a navštívili několik měst. Kapela také letos jede WPA Prison Tour po věznicích.

Kluci v tento den odehráli tři koncerty a přesto jim energie nechyběla a předali ji svým fanouškům. Před Velkým Meziříčím hráli v Kutné Hoře na Megakoncertu kapely Rybičky48. Velké Meziříčí byla druhá zastávka. Po koncertě se kapela sbalila a vyrazila směr Hlohovec, kde vystoupila krátce před půlnocí na Parýžfestu, odehrála svůj koncert a zakončila takzvaný "trojáček". 

Foto: Lukáš Zima

Kapela Highland s fanoušky ve Velkém Meziříčí 

Tuhle akci zakončila kapela Ukulele Troublemakers. Skupina Ukulele Troublemakers je naprostou raritou nejen u nás, ale i ve světě. Na rozdíl od jiných ukulelových formací, které využívají jeho charakteristického zvuku a přizpůsobují mu repertoár, Ukulele Troublemakers se naopak snaží dokázat, že na ukulele je možné zahrát prakticky všechno a z tohoto malého nástroje je možné dostat neuvěřitelné zvuky.

Oficiální stránky Ukulele Troublemakers.

Ukulele Troublemakers.

Témata