Na plovárnu nejen za hardcorem z Faerských ostrovů. Summer Punk Party klepe na dveře

Na plovárnu nejen za hardcorem z Faerských ostrovů. Summer Punk Party klepe na dveře

Perly a perličky z český i zahraniční punk-rockový a hardcore scény, rodinná atmosféra a bazén přímo uprostřed festivalového areálu – právě taková je už 12 let Summer Punk Párty v jihočeské Volyni. Festival se letos uskuteční už tento týden - 18. a 19. srpna.

Hlavní lákadla letošního ročníku Summer Punk Party jsou britská oi-punková legenda Cockney Rejects, která je právě na svém vůbec posledním turné, a holandská hardcore stálice No Turning Back, jejíž cesty do naší malebné kotliny zas tak příliš často nevedou. O to exkluzivnější jejich set bude. Chybět nebude ani host z USA, kterým v tomto ruce budou hardcore-punkeři Gang Green. Ti vznikli před více než 4 dekádami v Bostonu a stáli u zrodu tamní scény, která zásadně ovlivnila celý žánr. Černým koněm programu je návštěva z Faerských ostrovů – jen kvůli koncertu na volyňské plovárně přiletí tamní partička Joe & Shitboys, jimž vysekl poklonu i samotný Iggy Pop.

 “Joe & The Shitboys jsem poznal úplnou náhodou – v covidu. Tenkrát frčely online verze všeho, včetně showcasových festivalů. A tak jsem vysedával doma v obýváku a zároveň byl tak trochu v Groningenu na Eurosonicu. Přepínal jsem průběžně mezi kapelama, co tam hrály, až jsem se proklikal právě k Joe & The Shitboys. Ta energie, bizár a taková ta správná špína mě dostaly, že jsem si řekl, že je do ČR prostě přivezu. Jinak je pro nás každej podařenej zahraniční booking radost a úspěch - ať už jde o Německo, UK, USA nebo Faerský ostrovy,” popisuje jeden z pořadatelů festivalu Šimon Blaschko. 

Zahanbit se na Summer Punk Party nenechá ani domácí scéna – v programu nechybí matadoři The Fialky, se svou jedinou domácí letní show přijedou Hopes apo několika letech se vrátí Skywalker nebo Punk Floid. Premiéra naopak čeká Tragedis nebo Burning Steps. Nastupující generaci budou reprezentovat Glad For Today, Lighthouse Keeper nebo No Face No Case. Speciální bazénový set tentokrát obstará Stará puška

Hudba navíc zdaleka není to jediné, co na návštěvníky čeká – dopřát si kromě nadupaných setů můžou i koupačku s výhledem na pódium, nechat si udělat charitativní tetování v Monster Energy zóně, poslat pohled kamarádům přímo z merch stánku, vyfotit se ve fotokoutu, okoštovat speciální festivalový cider a hromadu dalších aktivit. To vše a mnohem víc už 18. a 19. srpna na 12. ročníku Summer Punk Párty na plovárně ve Volyni!

“Summer Punk Party je hlavně kamarádství,” uzavírá Šimon. “Vlastně je to pro mě po těch letech takovej třídní sraz kámošů z celý republiky, který potkám jednou za rok právě u nás – v kotli, na baru nebo třeba v bazénu. A i když třeba moc zahraniční kapely v programu neopakujeme, když už se sem tam někdo vrací, má to stejně, z čehož máme velkou radost.”

files/bands/Hardcore_bands/.big/SPPxii_poster.jpg

Témata