Poslední? Emo-hardcoroví Loma Prieta vydávají po osmi letech ticha desku Last

Poslední? Emo-hardcoroví Loma Prieta vydávají po osmi letech ticha desku Last

Jedenáct turbulentních skladeb reflektujících turbulentní trajektorii, kterou v posledních letech nabral svět kolem nás. Tak lze ve zkratce popsat dlouho očekávanou novinku Last z rukou kalifornských Loma Prieta - kapely, která svým jedinečným přístupem k hudbě oslovila za 18 let spektrum posluchačů napříč hardcore punkem, screamem nebo powerviolence.

Svou donedávna poslední desku, album Self Portrait, vydala kapela na podzim roku 2015. Do hardcorové intenzity a powerviolence vichřic na albu vstoupily do hry nově také melodie a světlejší, nadějné momenty. Podobný trend lze vnímat i na novince Last, Chvíle vnitřního klidu si na albu, které produkoval Jack Shirley z Deafheaven, podávají ruku z explozemi násilí - stejně jako ve skutečném světě.

Hudba Loma Prieta vždy překypovala emocemi, jako zázrakem ale americká čtveřice vždy udržela své skladby pohromadě. Balancovat na ostří nože musela kapela balancovat i na červnové novince. Ani po osmi letech ale Loma Prieta očividně nezapomněli, co dělá jejich hudbu specifickou a zkušeně balancují dále - s novými riziky a novou energií.

Loma Prieta vznikli v roce 2005 v americkém San Franciscu. Kapela nese jméno tragického zemětřesení, při kterém v roce 1989 zemřelo více než 60 lidí. Last je její šesté dlouhohrající albuma vychází po osmileté odmlce, během které kapela nevydala žádnou nahrávku, příliš nekoncertovala ani nebyla aktivní na sociálních sítích. Celé album je možné slyšet ZDE.

Témata