Premiéra s velkolepou účastí: RockFlow poprvé v Olomouci

Premiéra s velkolepou účastí: RockFlow poprvé v Olomouci

Na olomoucké Korunní pevnůstce to každé léto žije. Tentokrát se zde však odehrálo něco, co tu ještě nikdy dříve nebylo. První ročník festivalu RockFlow se svým nabitým programem přilákal třetí srpnovou sobotu tisíce rockových duší.

Ačkoliv pořadatelé s vydáváním festivalových náramků začali dlouze před otevřením areálu, u vstupu se tvořily fronty. Není divu, každý si chtěl dopřát ten nejlepší výhled. Korunní pevnůstka se poté plnila doslova před očima.

files/Fotky ke článkům/RockFlow/.big/160-DSC04962.jpg

Hanz´s Fuckers zahájili premiérový ročník festivalu RockFlow (foto: Natty Paula Horáková)

Kapela Hanz's Fuckers bude v historii RockFlow již navždy zapsána jako kapela, která měla tu čest to celé zahájit.

Rozproudit krev ve fanoušcích již v brzkých odpoledních hodinách se může zdát jako nelehký úkol, který však tato parta zvládla bravurně. Nejen Klíčem se jim podařilo otevřít jejich srdce.

Sotva návštěvníci vstřebali dojmy z prvního vystoupení, pódium se proměnilo k nepoznání.

Lebky, řetězy, rockeři ve svářecích maskách, zkrátka prostředí jako ve Fabrice Rock'n'rollu - s tím vším přijela Doga a bylo toho mnohem více. 

Skupina představila průřez jejich tvorbou. Zazněla například legendární Zelená, která je pro Dogu takřka typickým alkoholickým nápojem. Doga vzala fanoušky i na krátký výlet za velkou louži na Route 66. Řada přišla i na jejich Já se na to..., kdy show byla opravdu originální. Zpěvák Izzi se postavil za prak, do publika odpaloval toaletní papír.

files/Fotky ke článkům/RockFlow/.big/121-DSC05378.jpg

Doga přivezla ty největší hity, ale i lebky a řetězy (foto: Natty Paula Horáková)

Ne vždy vše vychází podle plánu, nad Olomoucí se začali honit všichni čerti. Kdo jiný by se měl pokusit rozehnat mraky, než energický Walda Gang.

Walda Gang ve čtvrtek 15. srpna vystoupili spolu s Alkehol v nedalekém Uničově. Poté co si v pátek krátce odskočili na koncert mimo Olomoucký kraj, zavítali zpět.

Pověste ho vejš, Veď mě dál, Svařák, Asi se mi stejská, žádný z těchto hitů kapela ani přes déšť nevynechala a atmosféra opět stála za to.

files/Fotky ke článkům/RockFlow/.big/65-DSC06479.jpg

Pro Walda Gang není ani déšť překážkou (foto: Natty Paula Horáková)

Příkaz od produkce zněl jasně, a tak na scénu přišli Škwor. Není to tak dávno, co Škwor vydali nejnovější album Sobě věrnej a i v Olomouci zaznělo několik kousků právě z tohoto alba. Někdy Pravda bolí a člověk může mít Pocit viny, nakonec by ale měl zůstat Čistej stůl. Největšího úspěchu se nakonec dočkal hit Síla starejch vín, kdy fanoušci sborovně zpívali a málo kdo neznal nazpaměť celý text. Videoklip má aktuálně skoro 82 milionů zhlédnutí. K Sobě věrnej kapela uspořádala i turné, to vyvrcholí v prosinci trojkoncertem v pražském O2 universum.

files/Fotky ke článkům/RockFlow/.big/42-DSC07054.jpg

Škwor na RockFlow nesměli chybět (foto: Natty Paula Horáková)

files/Fotky ke článkům/RockFlow/.big/35-DSC07249.jpg

Tři sestry bavily publikum (foto: Natty Paula Horáková)

Čas je neúprosný, a tak se večerní program pomalu přiblížil svému finále. Obloha se setměla, což vytvořilo příznivé podmínky k načerpání zážitku z koncertu Tří sester. 

Zpěvák Lou Fanánek Hagen, vlastním jménem František Moravec, spolu s ostatními členy skvěle bavil publikum.

Tři sestry nás vzaly nejen na Kovárnu, ale i do Mexika. Když kapela zpívala jejich Dederon, po obloze pluly barevné balonky.

Zlatým hřebem večera se nakonec staly Rybičky 48. Ty svůj koncert zahájily sice o několik minut později, než se původně očekávalo, ale počkat si se rozhodně vyplatilo. Velkolepá show plná ohňů, maskot Punky a jiná překvapení mnohé posadili na zadek. Kuba Ryba, frontman kapely, lidem dokázal, že i pořádný rocker umí být něžnou osobností, když při písni Ženy sešel z pódia mezi fanoušky a vyzval jednu z přítomných dam k tanci.

Zazněly starší kousky z repertoáru, ale i novinky. Například skladba Já dneska slavím, kterou Rybičky 48 vydaly k příležitosti Kubových narozenin. Jak to bývá, bubeník je na koncertech vidět nejméně, a tak se v kapele na chvíli vyměnily role. Zpěvák usedl za bicí nástroje, bubeník vystoupil do popředí a začal rapovat. Tehdy pódium patřilo i těm, bez kterých by kapela nikdy nemohla fungovat, ale běžně příliš vidět nejsou – Rybičky 48 crew. Na závěr se všichni členové loučili, nad pódiem zářil „ohňostroj.“

files/Fotky ke článkům/RockFlow/.big/4-DSC08229.jpg

Rybičky 48 přivezly dechberoucí ohnivou show (foto: Natty Paula Horáková)

Lidé s dobrou náladou opouštěli brány Korunní pevnůstky za doprovodu lidových písní, které zpíval celý dav.

Témata