Rock for People 2024: Hlavní hvězdy a domácí talent na jednom pódiu

Rock for People 2024: Hlavní hvězdy a domácí talent na jednom pódiu

Rock for People, jedno z nejvýznamnějších hudebních událostí ve střední Evropě, se blíží a nabízí úžasnou paletu domácích i zahraničních umělců. Letošní ročník festivalu, který se koná od 12. do 15. června v hradeckém Parku 360, slibuje nezapomenutelné zážitky a pestrou směsici žánrů pro fanoušky všech hudebních preferencí.

Domácí scéna na vrcholu

Rock for People se letos zaměřuje na československou hudební scénu a představuje některé z nejvýraznějších domácích interpretů. Mezi těmito umělci nechybí ani jména jako Redzed, Annet X, Mňága a Žďorp, Visací Zámek, Smack One a nejstarší hasičská dechovka Božejáci. Tato jména již teď vyvolávají nadšení mezi fanoušky, kteří se nemohou dočkat jejich živých vystoupení.

Michal Thomes, ředitel festivalu, zdůrazňuje jedinečnou atmosféru Rock for People: "Krása tohoto festivalu spočívá nejen v jeho širokém žánrovém spektru, které zahrnuje rock, pop, punk, rap a další, ale také v jeho schopnosti podpořit a objevovat nové talenty v české scéně."

Světové hvězdy na scéně "Fat Lady"

Kromě domácí scény Rock for People láká také na hvězdy světového formátu, které vystoupí na největších pódiích v Evropě. Mezi hlavními headlinery letošního ročníku nechybí Bring Me The Horizon, The Offspring, The Prodigy a Yungblud. Tyto kapely slibují energické a nezapomenutelné koncerty, které rozhodně stojí za zhlédnutí.

Oblíbené punk-rockové ikony Sum 41 na rozloučenou

Pro fanoušky punk-rockové hudby má letošní Rock for People zvláštní lahůdku, protože kanadští punk-rockeři Sum 41 odehrají svou poslední festivalovou show v České republice. Tato příležitost bude jistě emocionální pro fanoušky, kteří chtějí vidět jednu z nejikoničtějších punk-rockových kapel v akci.

S ohledem na udržitelnost a ekologii

Rock for People není jen o hudbě, ale také o udržitelnosti a ekologii. Festival se aktivně angažuje v používání alternativních zdrojů energie, třídění odpadu a podpoře bezemisní dopravy. Loňský ročník získal první cenu v kategorii Udržitelný projekt na festivalu 2023, což je další důkaz jeho závazku k ekologii a udržitelnosti.

Vstupenky a další informace

Vstupenky na festival Rock for People jsou k dispozici v limitované edici na oficiálních stránkách. Některé kategorie již jsou zcela vyprodané, včetně vstupenek na páteční den a kategorie Comfy +, stejně jako glampingové ubytování. V prodeji jsou i speciální vstupenky (VIP, Děti, Junior, Junior ISIC, Senior, ZTP), kempy a parkování. Po vyprodání aktuální edice festivalových vstupenek budou následovat vstupenky za vyšší cenu.

Rock for People slibuje nezapomenutelné čtyři dny plné skvělé hudby, atmosféry a zážitků, které budou jistě dlouho v paměti všech, kdo se zúčastní tohoto legendárního festivalu.

files/Fotky ke článkům/Vizua_RfP.jpeg

Témata

Lukáš Zima

Lukáš Zima

Fotograf a redaktor

Hlavní fotograf a redaktor PROMUZIKU.cz zaměřující se převážně na dokumentování koncertů a backstage.