Rod Stewart energicky odstartoval koncert v O2 aréně

Rod Stewart energicky odstartoval koncert v O2 aréně

V pražské O2 aréně proběhl velkolepý koncert legendárního Sira Roda Stewarta v rámci turné Global Hits. 

Dnešní koncert zahájil songem You wear it well. Přesto že dnes celá O2 aréna pozorovala koncert v sedě, jakmile Rod začal zpívat a ukázal se na pódiu tak se všichni postavili. Během druhé písničky už Rod létal po pódiu a tančil a bavil svojí show celou arénu. Mohli jsme vidět fanoušky všech věkových kategorií. Dnešní večer zaznělo mnoho jeho hitů, nevýmaje písničky You Are In My Heart . Mohli jsme pozorovat jak fanoušci zpívají jeho písně s ním, a ve finále se s ním loučili ve stoje a s velkým aplausem. 

Rod Stewart je jedním z nejprodávanějších umělců v historii hudebních nahrávek, podle odhadů se po celém světě prodalo 250 milionů desek a singlů. Jeho písně včetně celosvětových hitů jako "Maggie May", "Da Ya Think I'm Sexy", "Baby Jane", "The First Cut Is The Deepest", "I Don't Want To Talk About It", "Tonight's The Night", "You Are In My Heart", "Hot Legs", "Forever Young" a "Sailing". 

Jeho charakteristický hlas, styl a autorství písní přesáhly všechny žánry populární hudby, od rocku, folku, soulu, R&B až po Great American Songbook; je tak jednou z mála hvězd, která se těšila z alb, jež se umisťovala na předních příčkách hitparád po celé desetiletí své kariéry. Získal nespočet nejvyšších ocenění v oboru, mezi nimiž nechybí dvě uvedení do Rock and Rollové síně slávy, cena zakladatelů ASCAP za písňovou tvorbu, autor bestsellerů New York Times, Grammy™ Living Legend a v roce 2016 se oficiálně stal "Sirem Rodem Stewartem" poté, co byl v Buckinghamském paláci pasován na rytíře za své zásluhy v oblasti hudby a charity.

Témata

Lukáš Zima

Lukáš Zima

Fotograf a redaktor

Hlavní fotograf a redaktor PROMUZIKU.cz zaměřující se převážně na dokumentování koncertů a backstage. 

Přečtěte si také