Sebastian ve vyprodaném klubu Roxy v Praze křtil novou desku sBohem !

Sebastian ve vyprodaném klubu Roxy v Praze křtil novou desku sBohem !

Po zhruba roce tvorby nové desky u Enthica nás Sebastian pozval do vyprodaného klubu Roxy na křest. Album nese název sBohem !

Sebastian - plameny v Roxy , Foto: Lukáš Zima

Sebastian - plameny v Roxy. Foto: Lukáš Zima

Hned po warm-upu od známého DJ Hrushy nastoupil Sebastian z ostra - za doprovodu plamenů odpálil koncert songem z nového alba -  Nevinná spolu s Ondřejem Brejškou z Poetiky, s kterým na tomto songu spolupracoval. A ukazoval, jakým způsobem se na koncert připravil. Nejenže u něj můžeme sledovat progres v jeho posilování, ale také přivezl do Prahy spoustu pozitivní energie. 

Nové album vznikalo v pražském studiu producenta Enthica přibližně rok. Jeho výsledná podoba odráží pocity frontmana Sebastiana Navrátila po bolestivém rozchodu. „To, jak jsem hledal, pocity, kdy jsem cítil bolest a beznaděj, srovnání s tím, co život přináší, a nakonec novou etapu života, kde se cítím být šťastný,“ popisuje Sebastian tři pomyslné části alba. Cílem bylo oslovit lidi, kteří si prošli, nebo právě procházejí, podobnou fází života.

Po písničkách Prach ze starší desky a Nostalgie a Bylo mi tě líto z nové desky na podium přišel jeden z kamarádů Sebastiana, Adam Mišík, s kterým zazpíval songy jako Cizinka a Spadnout na hubu. Bylo vidět, že i Adam přivezl do Roxy spoustu pozitivní energie, a za doprovodu fanoušků si písničky užil.

Adam Mišík zaspíval spolu se Sebastiánem songy Cizinka a Spadnout na hubu, Foto: Lukáš Zima

Adam Mišík zazpíval spolu se Sebastianem songy Cizinka a Spadnout na hubu. Foto: Lukáš Zima

Čtyři roky života vepsané do jednoho alba spoluutvářel s kapelou jak Enthic, tak Ben Cristovao, Jiří Jonas či uznávaný songwriter Jan Vávra. Během psaní a nahrávání se kapela seznámila s novými lidmi, se starými známými zase upevnila vztahy. „Právě oni mohli za to, že jsem se vydal občas až do neznámých vod, kde jsem si nebyl zcela jistý, ale díky jejich síle a energii jsem nakonec našel odvahu trošku zariskovat,“ vysvětluje Sebastian důvod nečekané změny v hudební tvorbě.

 

Marpo na křtu nové desky sBohem. Foto: Lukáš Zima

Marpo na křtu nové desky sBohem. Foto: Lukáš Zima

Následovaly songy jako Záchranný bod a Rub a Líc ze starší desky. Na stage poté přišel Marpo, a to k songu Nezapomínám, na kterém společně se Sebastianem pracoval. Bylo vidět, že fanouškům se tvrdší část Sebastianovy tvorby opravdu líbí, a doprovázeli tak kapelu mohutným zpěvem. 

Podle Sebastiana je album rockovějšího, někdy i rapového rázu, což ho těší. „Musím říct, že múza mě neopustila. Nesnažil jsem se v textech hledat přehnanou poetiku, ale šel jsem po přímočarosti, tak jako kdybych vyprávěl něco, co prožívám, svým kamarádům. Neschovával jsem se za hezký slova, ale snažil jsem se o to, aby text zněl co nejvíc hovorově,“ tvrdí umělec. Jak naznačuje název alba - sBohem - pro něj symbolizuje rozloučení se s minulostí, ale má i duchovní podtext. „Právě víra byla to, co mi v těchto chvílích nejvíc pomohlo, ať už to byl Bůh, nebo víra v sebe samého či osud,“ uzavírá Sebastian.

Hned po písničce Tvý Jméno došlo k samotnému křtu desky. U křtu byl přítomen jak Enthic tak Ben Cristovao, který nedávno sám vyprodal O2 arénu a na tvorbě desky také spolupracoval. To byl ten okamžik, na který fanoušci tak dlouho čekali, a deska poté letěla do davu vyprodaného klubu Roxy. 

Křest alba sBohem. Enthic a Ben Cristovao , Foto : Lukáš Zima

Křest alba sBohem. Enthic a Ben Cristovao. Foto: Lukáš Zima

Songy vznikaly většinou po nocích. Čas strávený ve studiu pro Sebastiana nebyl pouze pracovní povinností, ale především zábavou. „Nahrával jsem bez předsudků, bez komerčního očekávaní, svobodný. Experimentoval jsem se svým hlasem do poloh, do kterých jsem se předtím neopovážil ani nakouknout,“ pokračuje jednatřicetiletý zpěvák z Liberce. Výsledkem je 10 tracků, na kterých se kromě již zmíněných hostů objeví třeba i Adam Mišík nebo Sofian Medjmedj.

Sofian Medjmedj zpíval song Ledovej Klid se Sebastiánem. Foto : Lukáš Zima

Sofian Medjmedj zpíval song Ledovej Klid se Sebastianem. Foto: Lukáš Zima

Po písničkách jako Náš Svět a Toulavá, u kterých jsme mohli na podiu také vidět znovu DJ Hrushu s jeho saxofonem, přišla písnička závěrečná. Na podium přišel Sofian Medjmedj a společně se Sebastianem zazpívali písničku Ledovej Klid z nové desky. Ledová atmosféra ale v Roxy rozhodně nebyla. Naopak Sebastian na koncertě opravdu překvapil - jak připravenou show, tak energií a v neposlední řadě jeho vypracovanou postavou, u které můžeme posledních pár měsíců sledovat na sociálních sítích progres. 

Nové album sBohem

sBohem vyšlo 27. října na všech streamovacích platformách. Fanoušci se můžou již brzy těšit na videoklip k titulní písni Asi jsem blázen.

Fotoreport je doplněný o informace z tiskové zprávy nakladatelství Universal Music. A my děkujeme Sebastianovi za pozvání na koncert. Níže si můžete prohlédnout fotogalerii z koncertu v Roxy. 

Témata

Lukáš Zima

Lukáš Zima

Fotograf a redaktor

Hlavní fotograf a redaktor PROMUZIKU.cz zaměřující se převážně na dokumentování koncertů a backstage.