Smrt pro nás nic neznamená. Hardcorová all-star kapela Fiddlehead chystá nové album

Smrt pro nás nic neznamená. Hardcorová all-star kapela Fiddlehead chystá nové album

Neexistuje příliš hardcore-punkových kapel, kterým by přináležel štítek supergroup. Na bostonské Fiddlehead ale takové označení sedí stoprocentně. Uskupení muzikantů známých z kapel jako Have Heart nebo Basement nyní chystá své třetí dlouhohrající album. Bude se jmenovat Death is Nothing to Us a vyjde osmnáctého srpna.

Zatímco několik let nazpět by ještě bylo možné napsat, že jméno Fiddlehead fanouškům hardcorové hudby možná nic neříká, ale členy kapely budou určitě dobře znát, dnes už je takové tvrzení neplatné. Fiddlehead se totiž v posledních letech se svou přiznaně ne zcela hardcorovou hudbou dostali na přední pozice hardcorových žebříčků a playlistů po celém světě.

"Sleepyhead je člověk, který se s nefungujícím světem vyrovnává pomocí spánku. Někdo, kdo se zasekl na místě spolu se svými depresemi. Někde vzadu je ale vždy také hlas, který nabízí novou perspektivu."

"Nechci, aby si kdokoliv romantizoval zármutek nebo depresi. Sullenboy je skladba o tom, že některé ztráty vnésou do života nikdy nekončící smutek. Popisuje, jak lepkavá může deprese v některých stádiích zármutku být."

Za melodickým post-hardcorem Fiddlehead jsou cítit ohromné zkušenosti členů kapely, jak hudební tak ty životní. Posluchačům je kapela přenáší pomocí lehkých, často velmi melancholických melodií a uhrančivého vokálu frontmana Patricka Flynna. Tento dobře fungující přístup k hudbě se u Fiddlehead  nemění ani na dvou nedávno zveřejněných singlech, které předznamenávají novou desku kapely. První zveřejněná skladba nese název Sullenboy, druhá - horká novinka - se jmenuje Sleepyhead. 

Fiddlehead album cover

Fiddlehead - Death is Nothing to Us

Death Is Nothing to Us:

01 The Deathlife
02 Sleepyhead
03 Loserman
04 True Hardcore (II) [ft. Justice Tripp]
05 Welcome to the Situation
06 Sullenboy
07 Give It Time (II)
08 Queen of Limerick
09 The Woes
10 Fiddleheads
11 Fifteen to Infinity
12 Going to Die

Témata