Summer festival 2023 v Boskovicích rozhodně hudebně nezklamal

Summer festival 2023 v Boskovicích rozhodně hudebně nezklamal

2. ročník letního hudebního festivalu, který se koná v areálu Autodopravy K&K v Boskovicích, je za námi. Přinášíme vám bohatý fotoreport z celé akce.

Jakub Moulis a Eduard Rovenský jako moderátoři celé akce

Jakub Moulis a Eduard Rovenský jako moderátoři celé akce. Foto: Lukáš Zima

Moderování letošního ročníku Summer Festivalu se ujala dvojce Jakub Moulis a Eduard Rovenský. Jakub je zpěvák, skladatel, herec a textař. Úspěšně prošel soutěží The Voice Česko Slovensko, kde se umístil na druhém místě, a je společně s Edou členem kapely Highland. 

Jako první na festivalovém line-upu startoval Voxel. Zazpíval svoje nejznámější songy: V síti, ke které mu text složil Xindl X a hit Život je krásný. Zazněly i písničky z jeho poslední tvorby. Voxel se v roce 2013 umístil v rámci cen Český Slavík Mattoni na druhém místě v kategorii ,,Hvězda internetu". Je folk-popový zpěvák a písničkář, který od roku 2019 vystupuje s kapelou pod názvem Voxel & Spol. 

Voxel jako první na line-upu

Václav Lebeda alias Voxel. Foto: Lukáš Zima

Boskovická kapela Nell

Boskovická dívčí kapela Nell. Foto: Lukáš Zima

Jen co skončil Voxel, na pódiu se objevila skupina Nell plná mladých dívek a jednoho chlapce za bicími. Holky hrály doma a koncert si naplno užívaly. V jejich repertoáru se objevují zatím jen covery, ale hrálo jim to skvěle.

Po dívčí kapele nastoupil dívkami velmi oblíbený zpěvák Sofian Medjmedj. Předvedl svou tradiční velice energickou show a fanynky šílely. Zazpíval písničky jako Slzy nebo VMBR. Na jeden song se na podiu po boku Sofiana ukázal i mladý český raper Reginald. Sofian ke konci své show ochladil fanynky v prvních řadách vodou z lahve, kterou vychrstl do rytmu svého songu. 

Sofian Medjmedj na Summer Festivalu v Boskovicích 2023.

Sofian Medjmedj na Summer Festivalu 2023. Foto: Lukáš Zima

Legendární kapela Holki s kapelou.

Legendární kapela Holki s kapelou. Foto: Lukáš Zima

K rozbouřeným návštěvníkům Summer Festivalu nastoupila na stage legendární kapela Holki. Tentokrát toto dámské uskupení vystoupilo na pódiu i s kapelou. Kdo čekal diskotékové pojetí jejich písniček, mohl být lehce zklamán. Živá kapela písničkám dodala trochu jiný styl, ale fanouškům to rozhodně nevadilo. Užili si nejznámnější písničky jako Vzpomínky zůstanou nebo Už mi nevolej. Holki také fanouškům zazpívaly novinky ze svého repertoáru. 

Krátce po osmé hodině večer se na podiu objevila velice známá kapela Street 69. Chvíli po začátku koncertu vystoupil frontman kapely Jirka Strážnický a věnoval tento koncert památce nedávno zesnulého muzikanta Vašo Patejdla. Kapela dokázala návštěvníky dostat do varu songama jako Přísahám, Iluze nebo Všechno bude dobrý

Kapela Street 69 na Summer Festivalu v Boskovicích

Street 69 Foto: Lukáš Zima

Breny z kapely Rybičky 48 na Summer festivalu.

Breny z kapely Rybičky 48 na Summer festivalu. Foto: Lukáš Zima

Pop-punkovou kapelu Rybičky 48 v Čechách už snad není potřeba ani představovat. Jakmile kluci začali hrát, začaly lítat plameny! Song Tohle je rock 'n' roll, vy buzny spustil davové šílenství! Kluci opět nezklamali a předvedli takovou show, na jakou jsme všichni zvyklí. Na playlistu jsme mohli slyšet hity jako Zamilovaný - nešťastná, Emily nebo Ooou.

Poslední kapelou 2. ročníku Summer festivalu v Boskovicích byla kapela ZakázanýOvoce. Kluci to neměli vůbec jednoduché, vzhledem k tomu, že spousta návštěvníků již pomalu opouštěla areál. Přesto se jim podařilo najít své věrné fanoušky, kteří zůstali a užívali si jejich koncert a písničky jako Vem si mě, Svět se změnil nebo novinku - Horký maliny.

My jsme si celý festival hudebně užili a přinášíme vám obsáhlý fotoreport. 

ZakázanýOvoce zakončuje Summer Festival

Témata

Lukáš Zima

Lukáš Zima

Fotograf a redaktor

Hlavní fotograf a redaktor PROMUZIKU.cz zaměřující se převážně na dokumentování koncertů a backstage.