Cesty Kláry Vytiskové

Cesty Kláry Vytiskové

Cesty Kláry Vytiskové

files/Fotky ke článkům/Kronek/.big/K_Vytiskova.jpeg

Klára Vytisková Foto: Anežka Horová

Zpěvačka a skladatelka Klára Vytisková patří díky své tvorbě a zastřené barvě hlasu k nejvýraznějším osobnostem české hudební scény. S kapelou Toxique získala v roce 2008 Cenu Anděl v kategorii objev roku. O pět roků později se vydala na sólovou dráhu a v roce 2015 získala Anděla v kategorii zpěvačka roku.

Po hitech jako Just Be You, Love Is Gold (ke spolupráci přizvala Alberta Černého) nebo Ice dává nyní o sobě vědět písní Cesty. Nutno dodat, že čeština její tvorbě velice sluší a už teď je jasné, že se můžeme na podzim těšit na vydání její další desky. První část vyjde v podobě pěti písňového EP na přelomu května a června. Klára Vytisková tedy plánuje posluchačům postupně představovat série dalších songů s tématy, ve kterých se odráží nejen pohled na život z výšky… „Zvu vás, i když lehce nervózní, protože čeština je nahatější a témata občas nebudou jednoduchý…“

Nechte se hudebně unést charismatickou osobností s dobrým hudebním vkusem a autorskou tvorbou, která je nadčasová. Singl Cesty, na kterém spolupracovala s Rony Janečkem a Janem Vávrou, najdete na všech streamovacích platformách. Ve videoklipu nastupuje v obýváku do auta z polštářů a vyráží na cestu s pokračováním.

…možná že cíl je jen tak jít i cesty neznámý někam vedou… (Klára Vytisková)

files/Fotky ke článkům/Kronek/.big/K_Vytiskova 2.jpeg

První český singl Cesty uvádí unikátní koncept skladeb a videoklipů, který vyvrcholí vydáním celé koncepční desky.

Foto: Anežka Horová

Témata

Marcela Doubková

Marcela Doubková

Externí redaktor

Šéfredaktor měsíčníku EXIT162, divadelní pedagog, moderátorka a textařka.