Fotbalové EURO bude mít českou hymnu. Přinášíme exkluzivně první fotky z natáčení.

Fotbalové EURO bude mít českou hymnu. Přinášíme exkluzivně první fotky z natáčení.

Hudba a sport k sobě patří jako chléb a voda, vidlička a nůž nebo měsíc a hvězdy. Není se čemu divit, že když se po čtyřech letech znovu blíží evropský šampionát ve fotbalu, navíc s další českou účastí, muzikanti se těší stejně jako fanoušci. Možná právě proto vzniká v těchto chvílích nová fotbalová hymna, která vzešla původně z fanouškovského prostředí, ale už teď slibuje zajímavá jména nejenom v chystaném videoklipu. Exkluzivně Vám přinášíme prvních pár fotek z natáčení písně Vášeň pro letošní EURO.

Banner Korg

O5 a Radeček, Highland, Jakub Smolík, Pio Squad, Civilní Obrana, KluciZND, Zputnik, to je jen malý výčet muzikantů, kteří se ve středu 14. 5. sešli na fotbalovém hřišti SK Dolní Chabry, aby společně natočili videoklip k oslavě fotbalu. Při improvizovaném zápase internacionálů proti muzikantům, ve kterém se na straně fotbalové reprezentace objevily legendy jako je Tomáš Skuhravý, Horst Siegl, Ladislav Vízek, Václav Němeček, Michal Horňák či Martin Frýdek, nebo stále ještě aktivní hráči, kteří prošli reprezentacemi David Vaněček a Libor Kozák, se areálem fotbalového stadionu rozléhal smích, hecování a samozřejmě skvělá nálada.

Natáčecí štáb doplnily i české herečky Karolína Krézlová, Kateřina Bláhová, Barbora Mottlová a rozhodčí pro tento jedinečný zápas nemohl být nikdo jiný, než legendární Pavlín Jirků. Střídačky si vzali na starosti zkušení fotbaloví mazáci Václav Tichý a Petr Urbánek.

Nechceme předbíhat a všechno vyzradit najednou, takže jen doplňujeme, že samotné natáčení mělo i charitativní přesah, kdy v průběhu dne všichni zúčastnění podepisovali dresy do dražby pro Nadaci fotbalových internacionálů, Dortem proti rakovině a další iniciativy, které pomáhají napříč republikou.

Než bude zveřejněno info kde a jak je možné o samotné dresy v chystaných dražbách zabojovat, musíme ještě zmínit, že poslední klapka videoklipu se točí už tuto sobotu na stadionu FC Vysočina v Jihlavě a postará se o ni tak jako o celý videoklip Zbyněk Lola, jeden z nejtalentovanějších videomakerů součastnosti.

Jelikož klip je od fanoušků pro reprezentaci, muzikanti zvou všechny fanoušky, kteří v sobotu 18. 5. budou mít čas, aby dorazili na fotbalový stadion v barvách České republiky a pomohli vytvořit skvělou atmosféru do samotného finále videoklipu. Pokud o účasti uvažujete, Highland pro tuto příležitost vytvořil na FB událost, kterou můžete přidávat ZDE.

Témata

Přečtěte si také