Igor Orozovič: Proud emocí a čisté hudební energie

Igor Orozovič: Proud emocí a čisté hudební energie

Letošní letní sezónu zakončil Igor Orozovič se svojí kapelou dvěma koncerty pod širým nebem. V Brně zahráli v Letním kině na Špilberku a v Praze o dva dny později na Letní scéně Musea Kampa, kde se jako host objevil herec a muzikant Vladimír Javorský.  Na obou koncertech na pódiu kapelu hudebně doplnil Filip Jelínek, který produkoval jeho debutové album Když chlap svléká tmu. Poprvé zazněla jazzově melancholická píseň Vladimíra Javorského Pokoj z alba Ještě je.

Igor Orozovič

Igor Orozovič Foto: Petra Švehlová

Láska k tvorbě Igora Orozoviče je přímá. Okruh posluchačů, kterou jeho hudba zajímá, se úspěšně rozšiřuje a fanoušci se na jeho koncerty vracejí. Patřím k nim.

V jeho tvorbě vnímám velmi poctivou hudební práci a dobrou autorskou tvorbu. Na pódiu intenzivně sledujete jeho herecký i hudební talent. Dokáže se velmi rychle koncentrovat na emoci jednotlivých písní a všichni muzikanti se dobře vnímají, jinak by nebyla možná spontánní improvizace. Sdělení jednotlivých písní je uvěřitelné, upřímné, možná i proto, že si na hudební produkci Igor Orozovič nějakou tu dobu počkal... Hudbou i texty má co říct.

Těžko zmínit vše, co se během téměř dvou hodin v krásném prostředí Letního kina Špilberk odehrálo: šanson, blues, výraz, dynamika, poetika v textech, zvukomalebná poezie… Jako herec umí na pódiu dobře pracovat s energií, přestože role zpěváka a muzikanta je zcela určitě odlišnou disciplínou. S publikem navazuje kontakt hned s prvními tóny a posluchači ihned pochopí a ocení, že v tom jedou společně. Pak je vidět, že to všechny baví.

Igor

Igor Orozovič Foto: Petra Švehlová

Herec a muzikant Igor Orozovič patří ke spoluzakladatelům originálního Cabaretu Calembour, pro který kromě textů píše i hudbu. Ztvárňuje titulní roli v muzikálu Davida Bowieho Lazarus. Hraje na klavír, tvoří autorské písně, které zpívá se svojí kapelou Igor Orozovič & Co.

Igor Orozovič & Co.

Igor Orozovič & Co Foto: Petra Švehlová

Témata

Marcela Doubková

Marcela Doubková

Šéfredaktor

Šéfredaktor PROMUZIKU.cz a měsíčníku EXIT162, divadelní pedagog, moderátorka a textařka.

Přečtěte si také