Lucia Vráblicová, Highland, Pio Squad a další vystoupili na spuštění našeho serveru

Lucia Vráblicová, Highland, Pio Squad a další vystoupili na spuštění našeho serveru

Je úterý, 1.8.2023, 20.00, klub První patro. Láme se léto a my právě teď spouštíme redakční systém PROMUZIKU.cz. Jaký byl Grand opening? Snad opověď naleznete v řádcích níže.

Kluci ZND, MINAMI, Lucia Vráblicová, PIO SQUAD, Highland, DJ ROXTAR, Dj Hrusha. To je jen malý výčet těch, kteří se v úterý večer protočili na pódiu ani ne rok starého klubu v centru moravské metropole První patro. Úterní večer přinesl spoustu kvalitní muziky, multižánru, neočekávaných hostů i atmosféru, kterou běžně v českých klubech nenajdeš. Malá backstage narvaná k prasknutí, šestihodinový "festivalový" program a první představení nejkomplexnějšího hudebního portálu v České republice. I to byl úterní Grand opening...

V 17 hodin začal djský set Jirky Janga a u pódia už se pomalu začala připravovat mladá, extrémně zajímavá kapela z Nových Dvorů u Kutné Hory - Kluci ZND. Viktor Fiala a kolektiv, už během prvních písní dokázali, že si otevíračku PROMUZUKY zasloužili právem a jejich 30 minutový set, ve kterém prošli dosavadní průřez jejich tvorby byl příjemným odstartováním úterního večera. Už pár minut poté, co Kluci ZND dohráli, na pódium vyběhli prostějovští MINAMI a dalších necelá třičtvrtěhodina byla ve znamení moravského popu, mající na svědomí převážně bubeníci z konzervatoře, kteří už pár let obráží pod atypickým názvem kapely republiku od Aše až po Zlín. Songy jako Tuláci, Optimista, ale také novinka Tancuj, zpívej, rozezněly funkcionalistický prostor nad brněnským pivovarem Poupě a návštěvníky akce pomaličku dostávaly do varu.

S posledními tóny MINAMI odpočet, promítaný na pozadí původně kinosálu tvořícího horní část Šilingrova náměstí, avizoval, že se chvíle, kvůli které většina hostů v úterní večer První patro navštívila, nezadržitelně blíží. Těsně před dvacátou hodinou moderátoři večera Jakub Moulis a Eda Rovenský pozvali na pódium všechny vystupující a společně s návštěvníky akce odpočítali poslední vteřiny před vypuštěním PROMUZIKY do světa.

Grand opening

Spuštění www.promuziku.cz , Foto : Lukáš Zima

Hned poté, co symbolicky vyletěl špunt od šampaňského, ovládla pódium brněnského sálu slovenská herečka a šansová zpěvačka Lucia Vráblicová. Cover písně My Way od Franka Sinatry s úžasným slovenským textem nenechal ani jednoho z posluchačů chladným a po krátkém rozhovoru další husí kůži na tělech posluchačů navodila úžasná předělávka legendárního hitu Hany Hegerové - Čerešně. Pokud něco stálo v úterní večer za to, vyrazit v deštivém počasí do Prvního patra, byla to Lucia Vráblicová. V dalším moderátorském brejku už se za gramofony začal chystat Dj Cut Dem, což značilo, že co chvíli svůj nestandardní koncert odpálí jihlavští PIO SQUAD. Dvojnásobní držitelé Anděla v kategorii Hip hop udělali rychlý průřez svojí hudební karierou, kdy zazněly písně z posledních čtyř alb Punk is dead, Interview, Stromy v bouři i novinky z poslední, půl roku staré kompilace - Torzo. Za zvuku "Největší párty namotávka" s přídavkem v podobě "Chtěl bych" dospěl jejich speciální set do finále a pomalu se pódium začalo přestavovat pro objev letošního roku, kapelu Highland. Hudební skupina, v jejímž čele naleznete zakladatele a rappera Poetiky Eduarda Rovenského, stejně jako stříbrného z posledního The Voice Česko Slovensko - Jakuba Moulise, jako jediná odehrála celý festivalový set a 65 minut bavila svým vystoupením atmosférou nabitý prostor sálu Prvního patra. Kromě Crush, Doufám, Zkouším žít, zazněla i dva roky stará předělávka největšího hitu ostravských BUTY - Nad stádem koní a také Proč, což je singl, který válcuje hitparády českých rádií od Evropy 2, přes Krokodýl, až po Frekvenci 1.  

Honza Mirga

Honza Mirga z kapely Highland na slavnostním Grand openingu , Foto : Martin Pištěk

Okolo desáté hodiny už akce přešla do módu afterparty a za djským pultem vystřídal kapelu Highland legendární DJ ROXTAR. Energický set, nabitý největšími hudebnímu hity let současných i minulých, dalších 90 minut bavil už lehce prořídlý parket, který se ale v průběhu vystoupení začal pomalu znovu plnit a taneční kreace z parketu se přirozenou cestou přenášely i na VIP balkón Prvního patra. Závěrečné živé vystoupení měl na starosti liberecký Dj Hrusha, který kombinuje prvky taneční hudby s živým hraním na saxofón a za zvuku tohoto nástroje Grand opening pomalu končil svoji podstatu. Závěrem bychom za celý tým PROMUZIKU.cz chtěli poděkovat všem vystupujícím, návštěvníkům, partnerům, technikům i staffu. Od cateringu Burger Kingu, přes rádio Krokodýl, pivovar Grasel, High so High, největší ticketovku v zemi TICKET LIVE, až po samotný klub První patro. Musíme s pokorou říci, že bez Vás by úterní večer neměl to kouzlo, které si návštěvníci odnášeli a za PROMUZIKU ještě jednou skláním před všemi, co dorazili pomyslný klobouk. Snad se brzy znovu zase uvidíme.

Témata

Lukáš Zima

Lukáš Zima

Fotograf a redaktor

Hlavní fotograf a redaktor PROMUZIKU.cz zaměřující se převážně na dokumentování koncertů a backstage. 

Přečtěte si také