NEMO: BREAK THE CODE EUROPE TOUR 2025

NEMO: BREAK THE CODE EUROPE TOUR 2025

Švýcarští Nemo, kteří vyhráli letošní Eurovision Song Contest se představí svým fanouškům v pražském klubu Roxy v rámci svého prvního evropského turné. "Jsme nadšeni, že na jaře příštího roku budeme hrát na našem vůbec prvním evropském turné. Sledovat tuto komunitu, jak se díky naší hudbě sbližuje, je jedna z nejkrásnějších věcí, které jsme mohli být svědky, a nemůžeme se dočkat, až se se všemi setkáme."

Nemo si získali srdce milovníků hudby svým vynikajícím pódiovým vystoupením s písní "The Code" na soutěži Eurovision Song Contest 2024 ve švédském Malmö. Energická show a pódiová prezentace Nemo, nesená jedinečným hlasem a jejich vřelým sympatickým přístupem, bez námahy uchvátila publikum a zajistila Švýcarsku první titul na Eurovizi od roku 1988 (Celine Dion). "The Code" nyní stoupá nahoru v mezinárodních hitparádách po celé Evropě i ve světě. Nová hudba je na cestě a evropské headline turné na jaře 2025 je v prodeji.

Nemo se narodili v roce 1999 v Bielu, malém dvojjazyčném městě ve Švýcarsku, a od dětství hrají na housle, klavír a bicí. Ve třinácti letech se Nemo na základě novinového inzerátu ucházeli o roli v muzikálovém hitu "Ich war noch niemals in New York" a na rok se stali stálou součástí souboru. V roce 2016 se Nemo přes noc proslavili v rapu díky vystoupení na SRF Virus(#Cypher), které se stalo virálním na sociálních sítích. Poté vydali dvě EP - na nichž se sedm písní dostalo přímo do oficiální švýcarské singlové hitparády, skladby jako "Ke Bock", "Du" a "Himalaya" jsou dnes součástí švýcarského kulturního dědictví, dosáhly zlatého nebo dokonce platinového statusu a ve svých osmnácti letech už Nemo získali pět ocenění Swiss Music Awards.

Rok 2020 znamená začátek období změn:

Nemo začínají psát a produkovat pro jiné umělce, podnikají první kroky za hranice Švýcarska a vydávají písně v angličtině.

Nemo se zabývají tématy, jako je genderová identita, duševní zdraví a hledání vlastního místa v tomto světě.

Nemo se radikálně řídí instinktem, talent a emoce povedou Nemo cestou i v budoucnu.

Proto nás jejich jedinečnost bude znovu a znovu překvapovat a inspirovat.

CENA VSTUPENKY 790 KČ

LIVE NATION PŘEDPRODEJ OD 13. 6. 2024 V 11:00

VSTUPENKY V PRODEJI V SÍTÍCH TICKETMASTER A GOOUT

OD 14. 6. 2024 V 11:00

Témata

Marcela Doubková

Marcela Doubková

Šéfredaktor

Šéfredaktor PROMUZIKU.cz a měsíčníku EXIT162, divadelní pedagog, moderátorka a textařka.