PSH ovládli během halftime show Oktagonu 58 celý stadion v pražském Edenu

PSH ovládli během HALFTIME show Oktagonu 58 celý stadion v pražském Edenu

V sobotu 8. 6. 2024 proběhl na fotbalovém stadionu v pražském Edenu doposud největší turnaj smíšených bojových umění v Čechách a na Slovensku. Ke každému sportu patří i hudba, jinak tomu není ani u bojových sportů. Ať už u doprovodných programů pro fanoušky, tak u samotných zápasníků hraje hudba zásadní roli. Naplněné fan zóny, kterým hraje špičkový Dj, nebo motivující hudba ve sluchátkách zápasníka připravujícího se v šatně před vstupem do zápasu. Cestu zápasníka, který přichází od šatny ke kleci, doprovází konkrétně vybraná hudební skladba, která může působit jak reprezentativně, tak zastrašujícím dojmem pro protivníka. 

files/Fotky ke článkům/Oktagon 58/Oktagon_58-54.jpg

Fotbalový stadion Eden , Foto: Lukáš Zima

Organizace Oktagon uspořádala první turnaj pod otevřeným nebem na fotbalovém stadionu. Včerejší kapacita návštěvníků dosahovala 28.000 lidí. Nás hlavně zajímala hudební stránka tohoto eventu. Jak už jsme u Oktagonu na venkovních eventech zvyklí, mohli jsme vidět i na této akci halftime show. Vůbec ale poprvé takových rozměrů, jako jsou v zahraničí zvyklí, například ze Super Bowlu. Jak jsem již zmiňoval, hudební průmysl a sport jsou úzce spojovány. Ať už jde o nastavení atmosféry dané akce, doprovodný program či mentální nastavení sportovců. 

Před samotným zahájením mohli fanoušci zavítat do fan zóny. Připraveno bylo několik soutěží a setkání se samotnými zápasníky. O hudební stránku se starali dva špičkový Djs, kteří doprovázeli návštevníky po celé odpoledne. Během celého odpoledne mohli návštěvníci soutěžit o poslední volné lístky na celý event, a to například formou tanečních soubojů. Dj k tomu vždy hrál aktuální hudební trendy. 

files/Fotky ke článkům/Oktagon 58/Oktagon_58-43.jpg
files/Fotky ke článkům/Oktagon 58/Oktagon_58-41.jpg

Celý turnaj byl zahájen kolem 18. hodiny speciálním Opening ceremony, za účasti Armády České republiky a přeletem vojenských vrtulníků nad fotbalovým stadionem. Taneční skupina předvedla skvělou show doplněnou o speciální efekty, včetně pyrotechniky. Úvodní ceremoniál byl zakončen státní hymnou v podání třináctiletého Matěje Plška. 

Krátce po půl desáté začala dechberoucí SEV.EN Česká energie HALFTIME show. Pro tento turnaj se toho ujala legendární česká kapela PSH s hosty, jako například rapeři 7krát3, Maniak nebo Katarzia. Na stadionu jsme ale samozřejmě mohli vidět rozdělení návštěvníků na dvě skupiny. Někteří si celou show užívali a někteří by uvítali něco aktuálně popovějšího. Celá show uskupení PSH byla zakončena bohatým ohňostrojem a velkým aplausem. 

files/Fotky ke článkům/Oktagon 58/Oktagon_58-17.jpg

Na hudbu u každého sportu jsme už natolik zvyklí, že ji ne vždy věnujeme takovou pozornost jako člověk, který právě to má na daném eventu na starost. Ale pokud byste například v poločase fotbalového zápasu slyšeli ticho, určitě by se o něm hned mluvilo. Správně zvolená hudba na takové akci nám vždy navodí příjemnou náladu, která nás posléze přímo vybízí k fandění a skvělému zážitku. Právě tématu spojení hudby a bojových sportů se do budoucna budeme určitě věnovat více. Ať už je to nástupová hudba Attily Végha zpívaná za jeho zády od rapera Rytmuse nebo hudební skladba, kterou poslouchá jiný zápasník ve sluchátkách v šatně před samotným nástupem do klece. Pokud byste přesto zavítali na náš web a chtěli znát výsledky celého Oktagonu 58 v pražském Edenu, tak vám je níže uvádíme. 

Attila Korkmaz vs. Makwan Amirkhani
Vítěz: Korkmaz, submise ve 3. kole

Deniz Ilbay vs. Denis Tripšanský
Vítěz: Ilbay, TKO ve 2. kole

Leandro Silva vs. Amiran Gogoladze
Vítěz: Gogoladze, na body

Acoidan Duque vs. Mago Machaev
Vítěz: Duque, na body

Miloš Petrášek vs. Kamil Wojciechowski
Vítěz: Petrášek, na body

Mateusz Legierski vs. Akonne Wanliss
Vítěz: Legierski, na body

Jaroslav Pokorný vs. Shem Rock
Vítěz: Shem Rock, submise v 1. kole

David Zawada vs. Marek Mazúch
Vítěz: Mazúch, KO v 1. kole

David Kozma vs. Ion Surdu
Vítěz: Surdu, KO v 1. kole

Karlos Vémola vs. Attila Végh
Vítěz: Vémola, submise ve 2. kole

Témata

Lukáš Zima

Lukáš Zima

Fotograf a redaktor

Hlavní fotograf a redaktor PROMUZIKU.cz zaměřující se převážně na dokumentování koncertů a backstage. 

Přečtěte si také