Rodinný festival: CIRK LA PUTYKA, IVAN HLAS

Rodinný festival: CIRK LA PUTYKA, IVAN HLAS

Kulturní památka Stará škola Křižany zve na čtvrtý ročník multižánrového rodinného festivalu Školní tranzistor, který se koná v neděli 21. července od 14 hodin v rámci Dnů lidové architektury.

Jako hlavní interpret se představí legendární hudebník Ivan Hlas se svým virtuózním triem. Velkým lákadlem je vystoupení hvězdného uskupení Cirk La Putyka. Diváci se mohou těšit na koncert projektu Cirkus Ponorka hudebníka Honzy Ponocného, známého ze spolupráce s Ivanem Králem, Meky Žbirkou nebo Alicí Nellis. Hudebním výletem bude vokální vystoupení Sester García s unikátním repertoárem, který návštěvníky proveze napříč evropským kontinentem.

Karolína Kamberská je známá spisovatelka, novinářka, hudebnice, ale také televizní moderátorka. Pro Starou školu v Křižanech si připravila besedu na téma: vaření a zdravá strava. Celým programem bude provázet Igor Hnízdo v podání herce Ondřeje Bauera (Kašpárek v rohlíku, VOSTO5).

Pro nejmenší diváky je připraveno divadlo Rudy Hancvencla a ani letos nebudou chybět speciální zábavné dílny pro děti i dospělé na školská témata se zkušenými lektory. Návštěvníky čeká mnoho dalších zajímavých umělců, aktivit, unikátní prostředí památky a také Staročeská krčma se širokou škálou lokálních pochutin. Vstupné je dobrovolné. Více informací najdete na stránkách památky www.staraskolakrizany.cz.

„Letos jsme do programu zařadili víc koncertů a jeho jednotlivé části tak na sebe budou plynuleji navazovat. Mělo by být také více odpočinkových a stinných míst, aby se návštěvníci cítili v areálu památky dobře po celý den. Chystáme dobové zpestření i v podobě doprovodného programu. Nejvíc se ale těšíme na tu skvělou atmosféru, kterou vždycky tvoří nejen špičkoví umělci, ale zejména návštěvníci samotní,“ doplňuje organizátor a majitel památky David Landštof.

files/Fotky ke článkům/Starý tranzistor/Stará škola Křižany_foto Filip Singer.jpg

Stará škola Křižany Foto: Filip Singer

Témata

Marcela Doubková

Marcela Doubková

Šéfredaktor

Šéfredaktor PROMUZIKU.cz a měsíčníku EXIT162, divadelní pedagog, moderátorka a textařka.