Chorvatský umělec Baby Lasagna zavítá poprvé do Čech

Chorvatský umělec Baby Lasagna zavítá poprvé do Čech

Chorvatský umělec Baby Lasagna, který letos skončil jako druhý v Eurovision Song Contest, se poprvé představí fanouškům v České Republice.

Po svém průlomovém vystoupení na soutěži Eurovize ve švédském Malmö si Baby Lasagna získal srdce milovníků hudby po celé Evropě. Turné "Meow Back Tour Spring 2025", které produkuje společnost Live Nation, začíná 16. března v Hamburku, zastaví se v Praze, Curychu a dalších městech a skončí 26. dubna v Aténách.

Baby Lasagna obsadil druhé místo v soutěži Eurovision Song Contest s písní "Rim Tim Tagi Dim". Jedinečný hlas Baby Lasagna a jeho vřelé, poutavé vystupování okouzlilo publikum, zajistil Chorvatsku historicky nejvyšší umístění na Eurovizi a nasbíral nejvíce diváckých hlasů.

"Rim Tim Tagi Dim" nyní boří mezinárodní žebříčky v Evropě i mimo ni a nadále si buduje pozici průlomového hitu. Další vzrušující kapitolou v kariéře Baby Lasagna je turné Meow Back Tour 2025 po celé Evropě.

O Baby Lasagna:

Baby Lasagna, hudební projekt Marka Purisice, se zrodil z autorovy potřeby uměleckého vyjádření, které mu umožňuje psát a hrát hudbu bez striktních žánrových omezení. S Baby Lasagna Marko konečně našel možnosti, jak může kombinovat neslučitelné žánry a vytvářet nové zvuky, které jsou svěží a vzrušující zároveň.

Poprvé se veřejně představil koncem roku 2023 se singly "IG BOY" a "Don't hate yourself, but don't love yourself too much" a v první polovině roku 2024 pak naprosto prorazil v celosvětovém měřítku se singlem "Rim Tim Tagi Dim". Píseň v únoru vyhrála chorvatskou soutěž ESC Dora a v květnu se umístila na druhém místě na Eurovision Song Contest ve Švédsku, přičemž získala zdaleka nejvíce hlasů veřejnosti v televizi od fanoušků po celém světě. Píseň nyní překročila 35 milionů streamů na Spotify a strávila nějaký čas v oficiálních žebříčcích Top 40 v teritoriích, jako je Velká Británie, Německo a Rakousko.

Po fenomenálním vítězství na ESC se příběh Baby Lasagna rozjel superrychle: podepsala globální nahrávací smlouvu s vydavatelstvím Polydor / Universal Germany, během jednoho dne se vyprodal tři koncerty na stadionu v chorvatském Záhřebu a mnoho koncertů po celém Chorvatsku, na Balkáně i v Evropě. Po několika mimořádně úspěšných prvních koncertech na jaře letošního roku a s více než 60 koncerty rezervovanými do konce dubna 2025 vypadá budoucnost Baby Lasagna opravdu zářivě.

CENA VSTUPENKY 750 KČ
LIVE NATION PŘEDPRODEJ OD 20. 6. 2024 V 10:00
VSTUPENKY V PRODEJI V SÍTÍCH TICKETMASTER A GOOUT OD 21. 6. 2024 V 10:00

files/Fotky ke článkům/Baby Lasagna/Baby-Lasagna_1200x630.jpg

Témata

Lukáš Zima

Lukáš Zima

Fotograf a redaktor

Hlavní fotograf a redaktor PROMUZIKU.cz zaměřující se převážně na dokumentování koncertů a backstage. 

Přečtěte si také

  • Štěpán Urban: novou éru ohlašuje singlem High
    Štěpán Urban: novou éru ohlašuje singlem High
    Štěpán Urban, talentovaný zpěvák, kytarista a songwriter, kterého si mnozí pamatují jako finalistu Superstar z roku 2015, přichází s novou kapitolou své tvorby. Ta hravě odhazuje právě nálepku “toho, co byl v Superstar” a jde mnohem dál. Opírá se při tom o poctivou a osobitou vlastní tvorbu v češtině. Křehký, ale zároveň bytostně popový singl “High” je toho dokonalým příkladem. Předznamenává připravované album, které vyjde na podzim 2024 pod labelem Tranzistor.
  • Sarah Kinsley poprvé v Praze: Krásné popové písničky z jiného světa
    Sarah Kinsley poprvé v Praze: Krásné popové písničky z jiného světa
    Prorazila pár let nazpět díky EP TheKing - křehká, osobní a svobodomyslná popová nahrávka nezapřela vliv Lorde. Americká hudebnice Sarah Kinsley vzdoruje nejen žánrům, ale i času.
  • PRIESSNITZ: magie Hexe po 30 letech opět ožívá
    PRIESSNITZ: magie Hexe po 30 letech opět ožívá
    Devadesátá léta 20. století – v tuzemsku doba čerstvě nabyté svobody, doba (nejen v muzice) divoká, uvolněná a ve vzpomínkách bezprostředních účastníků nezřídka zahalená mlhou hustou jako v temných jesenických lesích. Právě z nich se na přelomu 80. a 90. let vynořili Priessnitz. Jedna z nejosobitějších českých kapel okolo Jaromíra Švejdíka a Petra Kružíka, momentálně již několik let hibernující, se zcela po právu těší přízvisku kultovní. A totéž platí i v případě všech řadových alb. Třetí v pořadí pojmenované Hexe vyšlo před rovnými třiceti lety a dosud bylo prakticky nesehnatelné. Nyní to mění speciální výroční reedice, jež vrací Hexe znovu do oběhu v novém remasteru nejen na CD, ale také vůbec poprvé na „heavy“ LP a digitálně!