Zahájení letní festivalové sezóny 2024

Zahájení letní festivalové sezóny 2024

Každoročně se amfiteátr v Hlinsku stává tradiční zastávkou v letních turné populárních hudebních skupin a místem pro konání Rychtář fest!

Pivo přímo od zdroje, velkorysý prostor se sezením a stoly, široká nabídka jídel, parkování zdarma, příjemné prostředí, kvalitní sociální i technické zázemí a nejpopulárnější kapely současnosti, to vše je Rychtář fest. 

V sobotu 1. června 2024 se ve hlínském pivovaru Rychtář konal každoroční festival "Léto s Rychtářem". Letošní festival navštívily kapely: Pokáč, No Name, Koblížc!, Kryštof, Rybičky 48 a Wohnout. Tento festival odstartoval velmi známý písničkář a textař Pokáč. Pokáčovo vystoupení si nenechala ujít většina návštěvníků. Píseň "Mám doma kočku" zpíval každý. Dokonce i ty malé ratolesti, které slavily sváteční den. Písničkář nejen pobavil, ale hlavně navnadil pravou festivalovou atmosféru! 

Foto: Táňa Křenková

Pokáč v Hlinsku na festivalu 

Foto: Táňa Křenková

Kapela Koblížc! na festivalu

Po vystoupení Pokáče se na pódiu představila šumperská pop punková teenage legenda Koblížc!, která získala v roce 2012 za "Objev roku" Českého Slavíka, zahrála si v české komedii "Můj vyslečenej deník".  Měla i svůj pravidelný pořad v TV "Koblížc! útočí". Po pětileté pauze v roce 2022 obnovila svoji činnost singlem "Skáču přes kaluže".  Vloni skupina vydala album "Červená je punk", kterým potvrdila svoji účast na hudební scéně. Na podzim následně odjela celorepublikové turné s kapelou Zakázaný Ovoce. 

Kluci do vystoupení dali svojí duši a získali spoustu nových obdivovatelů. Koblížc! rozehřáli publikum na nadcházejicí kapelu Wohnout. 

Wohnout je česká hudbní skupina, tvoří ji bratrská dvojice Jana a Matěje Homolových (oba kytara a zpěv), kteří jsou také autory repertoáru skupiny, baskytarista Jiří Zemánek a bubeník Zdeněk (Fenek) Steiner. Na scéně jsou od roku 1996. V minulých letech odejli turné s kapelou Lucii a Žlutým psem, také předskakovali americké kapele The Offspring. Nejúspěšnější skladbou této skupiny je bezesporu Svaz českých bohémů, kterou znal a zpíval každý návštěvník. 

Foto: Táňa Křenková

Kapela Wohnout na festivalu

No Name je slovenská pop-rocková skupina založená v srpnu 1996 v Košicích. Zakládajícími členy byli Viliam Gutray a trojice bratrů Timkových – Igor, Roman a Ivan. Nyní vystupují ve složení 4 bratrů Timkových, přidal se Dušan a Pali Jakap, Zoli Sallai. Kapela obdržela několik ocenění, včetně Českého Slavíka Mattoni 2016. 

Kapela No Name od samého počátku koncertu rozdávala úsměvy a radost posluchačům. Jejich vystoupení obsahovalo všechny hity, které dobře známe všichni z rádií. Zpěvák Igor se ujal slovního doprovodu a mimo jiné popřál našim hokejistům k vítězství MS. 

Kryštof je česká hudební skupina z Havířova. Kapela Kryštof získala mnoho různých ocenění. V současnosti nejpopulárnější skladbou je "Život je krásný",  kterou můžete slyšet i ve filmu Gump - jsme dvojka, kde jednu z hlavních rolí hraje zakladatel kapely Richard. 

Kapela Kryštof vstoupila na pódium v plné parádě a začala písní "Život je krásný" , kde se z hustého dýmu vynořil Richard. Od úplného začátku měli neskutečnou energii, kterou předávali posluchačům a svým fanouškům. Fanoušci na nic nečekali a hned při první písničce nad sebe vztyčili plátno, kde bylo nápsáno "VŠECHNO NEJLEPŠÍ RÍŠO".  Ke konci koncertu Richard Krajčo oznámil, že své narozeniny slaví vždy doma se svou rodinou, ale pro tentokrát udělal výjimku a narozeniny oslavil s druhou "rodinou"  v Hlinsku. Mezi dav rozdal 3000 panáků a s každým návštěvníkem si tak "přiťuknul" na zdraví a na jakoukoliv hudbu. Ještě než rozdal naplánované panáky, tak se celým pivovarem rozeznělo (hodně štěstí zdraví... milý Ríšo!). Byl dojat a překvapen z narozeninového dortu a ostatních dárků.  Atmosféra, která vládla festivalem, bude tak nejen pro Richarda nezapomenutelným zážitkem!

Písní "Obchodník s deštěm"  pár kapek přivolal, ale jen na malou chvíli. 

Rybyičky 48 je česká pop-punková kapela založena v roce 2002. Rybičky 48 jsou velmi žádanou kapelou na letní festivaly nejen v Česku. 

Kapela Rybičky 48 zakončila tento festival. Publikum přivítali písní "Tohle je rock'n' roll vy buzny" a svým klasickým pozdravem "Ahoj parto". Kuba Ryba zmínil, že minulý týden hrál koncerty ještě v sedě, ale že dneska to zkusí už odstát, tak se omlouval za případné nedostatky. Koncert odehrál ve stoje! Kapela Rybičky 48 přivítala léto, které je již za dveřmi písní "Léto". Nechyběl ani hit "Zamilovaný-nešťastná", který zpíval každý muž a každá žena. Rybičky 48 mají úžasnou ohňovou show, která byla součástí i tohoto fesťáku! 

Tímto zdaleka festivalová sezóna v Hlinsku nekončí. Prostředí pivovaru můžete navštívit již 13. července, kde se odehraje rockový mejdan. Vystoupí: Tublatanka, Harlej, Trautenberk, Törr, Argema a další... 

V srpnu proběhne Monster Meeting 2024. Zde vystoupí kapely Dymytry, Traktor, Alkehol a další.. 

Přijďte si užít jedinečnou atmosféru přímo do prostorů pivovaru! 

Témata

Přečtěte si také

  • Muzikanti dětem 2024 ve Velkém Meziříčí
    Muzikanti dětem 2024 ve Velkém Meziříčí
    Ve Velkém Meziříčí proběhl 16. ročník charitativního koncertu Muzikanti dětem. Pojďte se podívat, jak to probíhalo. 
  • TATA BOJS: Jak to bylo s Tata Bojs?
    TATA BOJS: Jak to bylo s Tata Bojs?
    Držitel čtyř Českých lvů, režisér a scenárista Marek Najbrt, dokončil celovečerní dokument o legendární pražské rockové kapele Tata Bojs. Film nazvaný tata_bojs.doc originálně nahlíží do historie skupiny, jež loni oslavila 35 let existence, a hlouběji přibližuje její klíčové osobnosti Milana Caise a Mardošu, kteří populární „Tatáče“ už ve svých čtrnácti letech na hanspaulské základní škole založili.