Hudební nálož s punkem, popem i hip hopem!

Hudební nálož s punkem, popem i hip hopem!

V rámci Tradičních hodů ve Velké Bíteši (exit162 dálnice D1) čeká letos návštěvníky něco úplně nového – hudební festival v nádherném a zrekonstruovaném prostoru za radnicí. Tento hudební nápad vzešel z touhy oživit tradiční program, který se odehrává zejména na hlavním náměstí a nabídnout něco navíc, především pro mladší generaci. Přestože bylo náročné dát festival dohromady a překonat všechny organizační výzvy, výsledek slibuje, že to bude stát za to.

Festival přinese rozmanitou hudbu, kde si na své přijdou milovníci punku, popu, ale i hip hopu. Můžeme se těšit na koncerty nabité energií. Myšlenkou tohoto festivalu je i vytvoření prostoru, kde se mohou mladí setkávat, bavit se a zažít něco mimořádného. 

Představujeme program PROMUZIKU STAGE.

BYT ČÍSLO 4 

Česká punkrocková scéna se zaplňuje novými nadějnými hlasy, mezi které nezpochybnitelně patří skupina Byt číslo 4. Do hudebního prostoru poprvé vstoupili před dvěma roky energickým singlem Nechápu, po němž následovaly další, neméně povedené písně. Byt číslo 4 odstartují hodový program v pátek 6. září v 17 hodin. Byl by hřích, nechat si takovou kapelu ujít.

Čas vystoupení: pátek 6.9.2024 od 17.00

files/Fotky ke článkům/Promuziku stage/.big/439780308_429495706489079_146535419516506166_n.jpg

Byt číslo 4

KLUCIZND

KluciZND jsou kapela, která hraje vlastní písně. Členové jsou Viktor Fiala, Roman Šauer a Tomáš Bolech. Kapela kombinuje hip-hop, rap, pop-punk, pop a elektronickou hudbu. 

Ve Velké Bíteši od nás můžete očekávat lásku a pochopení, stejně jako na každé naší show. Samozřejmě taky mejdan,“ dodává Viktor Fiala. „Po festivalu se budeme soustředit na náš křest alba v Čáslavi, kde s námi zahrají kluci z Highlandu nebo Rohony a přijde spousta dalších hostů, jako třeba Péťa Lebeda, Mára Calík a další. Po křtu nás čekají koncerty podzimního tour, ale o tom ještě teprve povíme víc časem.“

Čas vystoupení: pátek 6.9.2024 od 18.15

KluciZND

KluciZND

LEON

Kapela LEON svůj první singl vydala v roce 2016, v současné sestavě (Marek Švanda – zpěv, kytara, klávesy, David Šenkeřík – bicí, Martin Glausch – baskytara, zpěv) hraje a koncertuje od letošního roku. „Tento rok jsme odstartovali společným turné s kapelou Brixtn v Olomouci, Brně, Hradci Králové, Praze a Šumperku. Poslední dvě zastávky turné, Ostrava a Valaššké Meziříčí, jsou přesunuty na podzim. Mimo jiné jsme si letos s radostí zahráli i na Vysočina Festu,“ dodává frontman kapely. „V Bíteši se můžete těšit na 60 minutový playlist a výběr toho nejlepšího co máme, dobrou náladu a zábavu nejen při našem koncertě.

Do konce roku má kapela naplánované další koncerty a zbytek TOUR, nicméně to zásadní, co chystá, je vydání nového songu a videoklipu.

Čas vystoupení: pátek 6.9.2024 od 20.00

Leon

Leon

SAWSANE

Ženského rapu v českých vodách moc není, ale pomalu a jistě se rozrůstá. Příjemným faktem je, že Sawsane stojí za to hudebně sledovat. Tvorba choreografky, tanečnice a rapperky Zuzany Al Haboubi je ovlivněna boombapem, směsí G funku, crunku, trapu i horrorcore. Má velký potenciál a její tvorba je velmi aktuální. Klipy jsou výborné, texty vás budou bavit a naživo je na co se těšit.

Čas vystoupení: pátek 6.9.2024 od 21.45

files/Fotky ke článkům/Promuziku stage/sawsane.jpg

Sawsane

PIO SQUAD a DJ FIVE

Pio Squad je hiphopová parta z Jihlavy, která na české scéně působí od konce devadesátých let. Zásadní zlom v kariéře kapely nastal v roce 2006 s vydáním alba Punk is Dead. Tento projekt nejen přinesl novou éru pro Pio Squad, ale také významně změnil jejich hudební styl. Tato proměna byla oceněna jak fanoušky, tak odbornou veřejností, což se odrazilo i v získání prestižní ceny Anděl. Dlašího Anděla získali za album roku Stromy v bouři.

Bítešáci budou mít příležitost slyšet propojení Pio s Dj Five z brněnské Questablist crew.  Jestli máte rádi rap, tohle je show, kterou potřebujete zažít.

Čas vystoupení: pátek 6.9.2024 od 23.00

files/Fotky ke článkům/Promuziku stage/pio-squad1-1280x720.jpg

Pio Squad

JOSEF VALIŠ

Josef Vališ je zpěvák a skladatel. Svou tvorbou se snaží ukázat, že moderní hudba se dá tvořit s pozitivní message. V roce 2024 vydal debutové album Zpívající ředitel. Na kontě má desítky úspěšných písní jak sólových, tak v časté spolupráci se známými rappery (Suvereno, Marcus X atd.). Především mladší generace ho budou znát za jeho vtipná videa nebo živě streamovaná doučování na sociálních sítích.

„Do Bíteše přijedu s kapelou ve složení Jan Seják (barytonová kytara, vokály) a Jan Jonáš (bicí). Přivezeme energickou crossoverovou show. Zazní české autorské písně z nového alba Zpívající ředitel včetně aktuálního singlu nasazeného v rádiích - Protože můžem. Samozřejmostí bude stánek s prodejem CDs, ,,Kšiltovek vališovek", originálních triček KAM VALIŠ? a možností si přijít pro podpis nebo třeba jen prohodit pár slov po koncertě,“ dodává muzikant.
Vališ s kapelou má spoustu plánů taky do budoucna. Krátce po koncertě ve Velké Bíteši vyjde na světlo světa další videoklip, tentokrát na ryze rockovou píseň My, nejtvrdší věc z alba. Nezahálí ani co se týče živých vystoupení.

Čas vystoupení: sobota 7.9.2024 od 17.15

files/Fotky ke článkům/Promuziku stage/Megakoncert_2024-215.jpg

Josef Vališ

ZPUTNIK

Zputnik je pražská punková kapela, která hraje technometalagropunk Jinak je ale řadí i do elektropunku a asi tam i patří. Zputnik se ale tohoto označení trochu bojí, protože si sami pod tím představují nudný pseudointoušský experimenty bez koulí. Jejich prioritou je originalita.

„Český křesťanský server popsal naši kapelu, jako zaprodance ďábla a vyhodnotil ji jako výrazně závadnou pro mládež... Po tom, co Zputnik uvidíš a uslyšíš naživo, ho budeš buď milovat, nebo nenávidět. A naše hudební plány jsou stále stejné: Šířit svou hudbu zdarma. Vše je volně ke stažení na Zputnik.cz,“ upřesňuje zpěvačka kapely Aneta. „Všude je plno různých kapel. Některý hrajou líp, nebo maj víc tetování, ale Zputnik je jenom jeden.“

Čas vystoupení: sobota 7.9.2024 od 18.30

Zputnik

Zputnik

CIVILNÍ OBRANA

Civilní Obrana aktivně koncertuje od roku 2007, kdy vydala své debutové album Konkurz. Celkem má na kontě čtyři studiová alba a několik samostatných singlů s videoklipy. Původní, čistě kytarovou muziku s melodickými zpěvy Civilka postupně obohatila také o elektronické samply, čímž získala moderní zvuk. Koncerty jsou protkané energickou show, uměním komunikovat s publikem i pódiovými efekty. Nejnovější singl, vydaný na jaře 2023 Drinky mi podávejte řetězem, měl svůj debut ve vyprodaném Lucerna Music Baru.

Bítešsáci mají jednu z posledních možností vidět Civilní obranu venku, než se kapela přesune do vnitřních prostor na podzimní turné.

Čas vystoupení: sobota 7.9.2024 od 20.00

Civilní obrana

CIvilní obrana

BABYLØN

Česká hardrocková kapela Babyløn prapůvodně vznikla na Vysočině, ale v posledních letech se koncentruje v Brně, kde se taky pravidelně potkává a zkouší. Nedávno vypustili do světa skvělý singl Svítá a ke spolupráci přizvali Simbu.

„Začali jsme experimentovat s lehce odlišným soundem, baví nás synťáky i troška toho rapu. Brzo se chystáme vypustit do světa již zmiňovaný další singl, který pro nás bude svým způsobem zlomový. Je to krok vpřed oproti dosavadní tvorbě, tak snad se bude fanouškům líbit. V budoucnu bychom rádi něco vytvořili i s některými českými rappery. Takže věřím, že nás čekají velké věci,“ dodává frontman kapely Jirka Pavlačka.

Čas vystoupení: sobota 7.9.2024 od 21.30

Babylon

Babylon

HIGHLAND

Kapela Highland vznikla koncem roku 2022 poté, co rapper a textař Eduard Rovenský odešel z jím založené hudební skupiny Poetika a spolu se zpěvákem Jakubem Moulisem, basákem Vítkem Coufalem, kytaristou Honzou Mirgou a bubeníkem Kubou Salavou vytvořili nové hudební uskupení Highland. V listopadu jim vyšlo debutové album Synchronicity.

V současné době kapela objíždí Českou republiku s novou show, pracuje na dalších singlech a rozhodně roste závratným tempem. Přijďte se přesvědčit. A pusťte si poslední natočený singl Možná. Zaslouží si vaši pozornost.

Čas vystoupení: sobota 7.9.2024 od 23.00

files/Fotky ke článkům/Promuziku stage/450324338_122168732150087289_7678401274519742339_n.jpg

Highland

PARTNEŘI PROMUZIKU STAGE

Zámečnictví Němec

Společnost Zámečnictví Němec vznikla v roce 2004 a zabývá se zakázkovou a sériovou kovovýrobou převážně z nerezových materiálů, oceli a hliníku. Ve výrobě neustále uplatňuje nové a moderní technologie kdy jednou z posledních bylo pořízení 3D vodního paprsku. Hlavní výrobní náplní je řezání vodním paprskem a laserem ,certifikované svařečské práce metodou TIG , CNC ohýbání, CNC soustružení a spousta doplňkových služeb a produktů. V letošním roce oslaví 20 let svého působení na trhu. 

Web: https://www.zamecnictvinemec.cz

files/Fotky ke článkům/Promuziku stage/.big/Snímek obrazovky 2024-08-29 v 14.22.12.png

Flexipal

Jediná firma, která nabízí kompletní a flexibilní servis v paletovém hospodářství v celé střední Evropě a to prostřednictvím poboček, které má v Česku, v Polsku, na Slovensku a v Maďarsku. Celá skupina Flexipal zaměstnává více jak 200 zaměstnanců a dodává ročně více jak 5 milionů palet, z čehož 50 % připadá na nové palety a 50 % na použité, či opravené palety. Tento objem Flexipal řadí mezi velké výrobce a poskytovatele služeb v oblasti paletového hospodářství na středoevropském trhu.

Web: https://www.flexipal.com

files/Fotky ke článkům/Promuziku stage/.big/Snímek obrazovky 2024-08-29 v 13.08.20.png

Strojírna Slavíček

Moderní a prosperující firma z Velké Bíteše se 40 zaměstnanci, pružně reagující na potřeby zákazníků. Na trhu je už od roku 1993 a specializuje se na výrobu dílů či výrobků dle požadavků zákazníků, především frézování a soustružení. Výrobu řeší komplexně od zajištění výchozích materiálů a jejich schválení přes vlastní technologii, opracování, přípravky a kontrolu až po montáž a balení.

Web: https://www.strojirnaslavicek.cz/

files/Fotky ke článkům/Promuziku stage/.big/Snímek obrazovky 2024-08-29 v 13.03.22.png

VKR technologies

Společnost VKR technologies s.r.o. se dlouhodobě specializuje na návrhy technického řešení a následné dodávky a servis kompletního technologického vybavení pro firmy zabývající se zpracováním plechů a veškerých kovových materiálů a výrobků.

Web: https://www.vkrtechnologies.com

files/Fotky ke článkům/Promuziku stage/.big/Snímek obrazovky 2024-08-29 v 13.14.59.png

TOPWET

TOPWET je součástí PF Group, což je skupina výrobních firem, které se zabývají dodávkami stavebních prvků a doplňků v rámci pěti samostatných divizí. Divize TOPWET se zaměřuje na výrobu prvků pro odvodnění plochých střech. TOPSAFE je odborníkem na zabezpečení proti pádu osob z výšky a společně sídlí v nedalekých Ostrovačicích. TOPSET nabízí kvalitní parapety z voděodolné dřevotřísky s laminátovým povrchem, zatímco TOPSTEP vyrábí vysoce kvalitní laminátové obklady schodišť. Přímo ve Velké Bíteši se nacházejí výrobní závody obou divizí. V Černousích sídlící CEMVIN vyrábí technické cementovláknité desky nejvyšší kvality a s vysokou odolností proti ohni.

Weby: www.pfgroup.czwww.topwet.cz

files/Fotky ke článkům/Promuziku stage/.big/Snímek obrazovky 2024-08-29 v 13.04.08.png

TP Aerospace

Dánská společnost TP Aerospace je předním dodavatelem leteckých kol a brzd na trhu s náhradními díly. Leteckým společnostem nabízí správu komponentů, spojuje odborné znalosti trhu s globálním dosahem a garantuje kvalitu a jednoduchost pro aerolinky po celém světě, kdekoli a kdykoli. Před časem se rozhodla expandovat do České republiky a letos otevřela novou pobočku i zde ve Velké Bíteši.

Web: https://tpaerospace.com

files/Fotky ke článkům/Promuziku stage/.big/Snímek obrazovky 2024-08-29 v 13.03.56.png

Hrnček

Kavárna za radnicí ve Velké Bíteši s výběrovou kávou, lahodnými zákusky, dětským koutkem a skvělou atmosférou.

Web: instagram.com/hrncek_velkabites/

files/Fotky ke článkům/Promuziku stage/.big/Snímek obrazovky 2024-08-29 v 14.23.18.png

Uzenárství Sláma

Moderní, rodinná potravinářská firma z Velké Bíteše, která staví svoji další budoucnost na tradici, lásce k řemeslu a prosperitě. 

Web: https://slamamilan.cz/

files/Fotky ke článkům/Promuziku stage/.big/Snímek obrazovky 2024-09-03 v 10.03.26.png

ICKK Velká Bíteš

Informační centrum a Klub kultury je hlavní organizátor hodového programu a bez ICKK bychom PROMUZIKU stage realizovat nemohli. 

Web: https://www.bitessko.com/

files/Fotky ke článkům/Promuziku stage/.big/Snímek obrazovky 2024-09-03 v 10.29.20.png

Město Velká Bíteš

Stejně jako u ICKK ani bez pomoci ze strany města bychom neměli jak a kde druhé pódium organizovat. Děkujeme!

Web: https://www.vbites.cz

 

files/Fotky ke článkům/Promuziku stage/.big/Snímek obrazovky 2024-09-03 v 10.29.43.png
files/Fotky ke článkům/Promuziku stage/program - 2x eko banner 1x1,5m - oka kolem dokola.pdf

PROMUZIKU STAGE - kompletní program

Témata

Marcela Doubková

Marcela Doubková

Šéfredaktor

Šéfredaktor PROMUZIKU.cz a měsíčníku EXIT162, divadelní pedagog, moderátorka a textařka.

Přečtěte si také