Valtice: Pozvolný nástup, bouřlivé finále

Valtice: Pozvolný nástup, bouřlivé finále

Krásné prostředí na náměstí ve Valticích lákalo na megakoncert kapely Highland. Kapela připravovala akci ve spolupráci s agenturou FD production a přizvala na festival své hudební přátele.

Celý festival zahájil muzikant, zpěvák a kytarista Tomáš Karlík, poděkoval za příležitost, že mohl na pódiu vystoupit a prozradil, že připravuje vydání desky.

V hudebním bloku o něco později přitvrdili Kluci ZND, které fanoušci přivítali s velkým nadšením a děkovali za vzájemnou energii. Tato mladá a velmi nadějná kapela ráda experimentuje a do pop-punk žánru kombinuje hip-hop, rap a elektronickou hudbu.

Následující hudební vstup patřil ostravské funky kapele Fredy a Krasty. Ti předvedli naprosto vynikající streetfunkovou show. Energetické hudební trio dokázalo přítomné bez velkých cavyků rozproudit. Kapela dotáčí v pořadí již druhou desku, je na co se těšit.

Až Báře Mottlové se v jejím hudebním recitálu podařilo atmosféru lehce zklidnit. Zpěvačka a herečka redakci PROmuziky v krátkém rozhovoru prozradila, že natočila a vypustila do světa singl Pěna ve vaně a zmínila svoje další hudební aktivity.

Josef Vališ pokřtil v rámci festivalu na domácí půdě právě vycházející CD – Zpívající ředitel. Kmotry se stali František Drobilič a Eda Rovenský. Ti popřáli hodně hudebního štěstí. Svou tvorbou se snaží ukázat, že moderní hudba se dá tvořit s pozitivní message.

Kapela Highland hudebně strávila se svými fanoušky hodinu a půl. Zpěvák Kuba Moulis po koncertu prozradil, že díky tomuto festivalu objevil, že se dá hrát na víc, jak sto procent. S frontmanem kapely Edou Rovenským se shodli, že publikum jim dělá svět krásnější a smysluplnější.

Kapela Babylon celý festival zakončila. Fanouškům slíbili, že se na jižní Moravu rádi vrátí. Aktuálně kapela připravuje vydání nových singlů.

Zkrátka: Když se hudební festival připravuje srdcem, odrazí se to na jeho atmosféře.

Témata

Marcela Doubková

Marcela Doubková

Šéfredaktor

Šéfredaktor PROMUZIKU.cz a měsíčníku EXIT162, divadelní pedagog, moderátorka a textařka.

Přečtěte si také